Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 246

GBR (GI) / port: 0
Recept: 985 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 12%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lax rimmad lättrökt 4.0 skivor 30%
Grön sparris färsk 4.0 styck 2%
Gurka 10.0 cm 2%
Salladslök 4.0 styck 2%
Hårdost lagrad 50.0 gram 20%
Basilika 2.0 stjälkar 0%
Tillbehör:
Dill- och senapssås färdig 1.0 dl 44%
Ger 1 pelare/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skär av salladslöken i 10-15 cm långa bitar.
Skär av sparrisen, i cirka 10 cm långa överdelar.
Skär cirka 10 cm långa gurkstänger.
Skär raka rektangulära smala bitar av ost cirka 7 cm långa.
Ta av basilikabladen från stjälkarna. - Koka upp vatten. Koka sparris i högst 1 min. Ta ur och spola i kallt vatten.
- Lägg ihop 1 sommarlök, en sparris, en gurkbit, en ostbit och 1-2 basilikablad.
Linda 1 skiva lax runt foten.
Ställ upp pelarna på tallrik.
Häll på lite sås.
Kockens kommentar
Laxskivorna skall helst vara kalla och lite fasta i köttet för att få vackra pelare.
ALTERNATIV
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Grönsakfyllda laxpelare med dill- & senapssås
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola