Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 258

Kcal / portion: 154

GBR (GI) / port: 0
Recept: 616 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 20%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Chilifrukt stora (15-20 cm) 4.0 styck 6%
Västerbotten hårdost 150.0 gram 94%
Jalapeno inlagd skivad 8.0 skivor 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala chilifrukterna med potatisskalare.
Skär ett snitt längs med frukten.
Pensla frukten med matolja.
Lägg chilifrukterna i en ugnsfast form. - Skiva rejält med ost i varje halva.
Finhacka jalapeño och strö över. - Sätt in anrättningen i ugnen cirka 10 minuter tills all ost smält och fått fin färg.
Servera rätten het.
Kockens kommentar
Chili-/chilifrukter innefattar paprika, chili och kajennpeppar. Chili är världens mest använda smaksättare. Två tredjedelar av världens befolkning använder frukten som krydda dagligen. Läs mer: Varor > Om chilifrukter.
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Chiles rellenos (ostfyllda chilifrukter)
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola