Salladscoupe (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Salladscoupe (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tomater

8.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Basilika

8.0 

kvistar

Parmesan

8.0 

skivor

Salt och peppar

 

 

 

Tillval:

 

Balsamvinäger röd }

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rotari Rosé

Mousserat torrt rosévin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 87

GBR (GI) / port: 1

Recept: 349 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 246 gram)

Ingredienser

Visa:

Tomater 8.0 styck 40%

Rödlök 1.0 styck 18%

Basilika 8.0 kvistar 1%

Parmesan 8.0 skivor 42%

Salt och peppar 0%

 

Tillval:

Balsamvinäger röd } 0%

 

Kockskolan:

Om sallader > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Skala lök och skär i mindre bitar. Dela tomaterna i mindre bitar. Ta av basilikabladen och riv i mindre bitar. Hyvla parmesan.
  2. Blanda allt och servera i någon vacker portionsskål. Som tillval kan några droppar balsamsirap tillsättas.

Kockens kommentar

Coupe = kupolformad behållare av varierande storlekar och material. Använd gärna tomater av olika färg och storlek. Servera gärna med en dressing.

Passar till

Enkel vinegrett

Fler recept inom Salladsförrätter ¤

Liknande recept som Salladscoupe (förrätt)