Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 342

Kcal / portion: 208

GBR (GI) / port: 0
Recept: 830 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 31%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ål flatrökt 12.0 skivor 74%
Äggula 4.0 styck 25%
Gräslök 1.0 knippe 1%
Läs om:
Så röks fisk > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Lägg 3 stora skivor flatål per tallrik.
- Finhacka gräslök och lägg i en ring ovanpå ålen.
- Lägg en äggula mitt i ringen.
Kockens kommentar
Flatål är ål som är utplattad (ryggrad/ben har avlägsnats och ålen har vikts ut) i stället för naturligt rund. Avser vanligtvis rökt ål. Ål är akut utrotningshotad enligt WWF.
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Flatål med äggula och gräslök (förrätt)
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan