Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 699

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2795 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammytterfilé 400.0 gram 14%
Svamp gärna ostronskivling 100.0 gram 1%
Potatis 0.8 kilo 19%
Marinad:
Enbär } 2.0 msk 1%
Anissprit 15.0 cl 11%
Olivolja 4.0 msk 16%
Sås:
Schalottenlök 3.0 st små 1%
Torrt vitt vin 1.5 dl 4%
Anissprit 7.0 cl 5%
Smör kallt 100.0 gram 26%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 4 tim )
- Krossa enbär. Lägg filéerna i en plastpåse tillsammans med enbär, olja och anissprit. Salta lätt och peppra. Låt stå i rumstemperatur 3-4 timmar.
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Servera dem hela eller pressade.
- Sås: Finhacka lök. Fräs den i smör på medelvärme ca 5 minuter tills den blir mjuk. Häll på vin och anissprit och koka i cirka 5 minuter. Rör ner kallt smör klickvis.
- Skiva och fräs svamp i smör på medelvärme i cirka 4 minuter. Ta ur svampen.
- Höj temperaturen till medelhög värme och bryn lammfiléerna cirka 1 minut på var sida.
- Sätt in i ugnen i 6 minuter. Ta ut och låt köttet vila i folie 10 minuter eller mer.
Kockens kommentar
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Marinerad lammfilé Pernod Ricard
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan