Grillbakad bakpotatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillbakad bakpotatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bakpotatis

4.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Salt (havssalt)

 

 

Smör normalsaltat

 

 

eller

 

 

Aromsmör ¤

 

 

eller

 

 

Gräddfil (el. crème fraiche)

 

 

Kryddgrönt till garnering

 

 

 

Om utegrillning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 238

GBR (GI) / port: 32

Recept: 953 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 294 gram)

Ingredienser

Visa:

Bakpotatis 4.0 styck 100%

 

Tillbehör:

Salt (havssalt) %

Smör normalsaltat 0%

eller %

Aromsmör ¤ 0%

eller %

Gräddfil (el. crème fraiche) 0%

Kryddgrönt till garnering 0%

 

Om utegrillning > %

Tillagning (3 tim )

  1. Sätt på grillen. Välj jämnstora potatisar så blir de klara samtidigt. Borsta och skölj potatisen, skala den inte. Picka små hål med en gaffel (opickade kan explodera).

  2. Lägg potatisen i god tid på grillen.
    Känn med sticka om den är klar.
    Det skall vara mjukt rakt igenom.

    Det tar upp till 4 timmar, ibland ännu längre, att grilla bakpotatis. Potatisen på bilden vägde drygt 300 gram (normalstor bakpotatis) och den tog 3 timmar att baka i en grill med lock. Har man öppen grill, i synnerhet om det blåser, tar det längre tid.

  3. Skär upp den färdiga potatisen och tillsätt en klick smör alternativt aromsmör.
    Strö (havs-)salt över, liksom gärna lite hackat kryddgrönt.

Kockens kommentar

Ett bra sätt att förkorta baktiden är att antingen förkoka potatisen eller att förmicra.
Jfr Menyse Recept: Snabbakad bakpotatis.

En variant är att välja sötpotatis i stället, som tar ca 1/4-del så lång tid att baka.

JÄMFÖR

Grillbakad sötpotatis

Hemlagat aromsmör

Fler recept inom Varma tillbehör

Liknande recept som Grillbakad bakpotatis