Avokadofilé (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Avokadofilé (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé skivad

200.0 

gram

Avokado

2.0 

styck

Olivolja

 

 

Salt (havssalt)

 

 

Peppar

 

 

Gräslök

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 166

GBR (GI) / port: 0

Recept: 665 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 12%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 103 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé skivad 200.0 gram 37%

Avokado 2.0 styck 63%

Olivolja 0%

Salt (havssalt) %

Peppar 0%

Gräslök 0%

Tillagning (10 min )

  1. Skala och halvera avokados.
  2. Peta ut kärnorna och gör fem snitt i varje halva. Skär oxfilén i tunna skivor och stick in dem i snitten.

  3. Ringla över olivolja och kryddor.
    Dekorera med en kvist gräslök.
    Servera.

Kockens kommentar

Tips!
Oxfilén går lättare att skära i tunna skivor om man lägger in den i frysen i en stund innan.

MENYFÖRSLAG:

Förrätt: Avokadofilé

Efterrätt: Chokladdoppade jordgubbar

Fler recept inom Smått & gott

Liknande recept som Avokadofilé (förrätt)