Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 0
Recept: 778 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Krabbkött kokt, rensad 200.0 gram 6%
Räkor skalade 100.0 gram 14%
Gröna ärter frysta 50.0 gram 4%
Morot 0.5 styck 2%
Chilifrukt mild sort 2.0 styck 2%
Grön sparris konserv 4.0 styck 1%
Kalvbuljong avfettad 6.0 dl 6%
Sherry (torr) 2.0 msk 4%
Gelatinblad 6.0 styck 4%
Rund 2 dl-skål > 4.0 styck %
Sås:
Majonnäs lätt 1.0 dl 40%
Grädde 2.0 msk 14%
Kapris 2.0 tsk 0%
Bostongurka 1.0 msk 2%
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Citronjuice 1.0 msk 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min + 12 tim )
- Skala och tärna morot. Koka den i 5 minuter. Låt svalna. Skär sparris i små bitar. Ansa chilin, ta bort det vita. Finhacka.
- Blöt gelatinet i lite kallt vatten i 5 minuter. Koka upp buljong (eller vatten+konc.fond) med sherry i en kastrull. Kläm lätt med handen vattnet ur gelatinbladen. Tillsätt bladen till buljongen. Ta av från plattan.
- Ta fram små (2 dl) runda skålar. Fyll skålarna med ingredienserna. Fyll upp med buljongen. Sätt i kylskåp minst 6 timmar, gärna över natt.
- Blanda alla såsingredienserna. Smaka av med salt/peppar. Ställ kallt i kylskåp.
- Servering: Värm skålarna i en form med lite varmt vatten några minuter. Vänd skålarna upp och ned så att innehållet lossar. Servera med såsen till.
Kockens kommentar
Välj helst färskkokt krabbkött. Tillaga aladåben kvällen före måltiden, så att den gelear till sig ordentligt. Tillred även såsen i förväg (dagen före, eller samma dag). Sen tar uppläggning endast 5 min. Perfekt förrätt vid en finare middag.
Passar till
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Krabba Kabaré (förrätt)
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola