Krabba Kabaré (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Krabba Kabaré (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Krabbkött kokt, rensad

200.0 

gram

Räkor skalade

100.0 

gram

Gröna ärter frysta

50.0 

gram

Morot

0.5 

styck

Chilifrukt mild sort

2.0 

styck

Grön sparris konserv

4.0 

styck

Kalvbuljong avfettad

6.0 

dl

Sherry (torr)

2.0 

msk

Gelatinblad

6.0 

styck

Rund 2 dl-skål >

4.0 

styck

 

Sås:

 

Majonnäs lätt

1.0 

dl

Grädde

2.0 

msk

Kapris

2.0 

tsk

Bostongurka

1.0 

msk

Persilja finhackad

1.0 

msk

Citronjuice

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Läckö Slottsaquavit

Kryddat brännvin
Pris: 195 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 0

Recept: 778 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 287 gram)

Ingredienser

Visa:

Krabbkött kokt, rensad 200.0 gram 6%

Räkor skalade 100.0 gram 14%

Gröna ärter frysta 50.0 gram 4%

Morot 0.5 styck 2%

Chilifrukt mild sort 2.0 styck 2%

Grön sparris konserv 4.0 styck 1%

Kalvbuljong avfettad 6.0 dl 6%

Sherry (torr) 2.0 msk 4%

Gelatinblad 6.0 styck 4%

Rund 2 dl-skål > 4.0 styck %

 

Sås:

Majonnäs lätt 1.0 dl 40%

Grädde 2.0 msk 14%

Kapris 2.0 tsk 0%

Bostongurka 1.0 msk 2%

Persilja finhackad 1.0 msk 0%

Citronjuice 1.0 msk 1%

Tillagning (5 min + 12 tim )

  1. Skala och tärna morot. Koka den i 5 minuter. Låt svalna. Skär sparris i små bitar. Ansa chilin, ta bort det vita. Finhacka.
  2. Blöt gelatinet i lite kallt vatten i 5 minuter. Koka upp buljong (eller vatten+konc.fond) med sherry i en kastrull. Kläm lätt med handen vattnet ur gelatinbladen. Tillsätt bladen till buljongen. Ta av från plattan.
  3. Ta fram små (2 dl) runda skålar. Fyll skålarna med ingredienserna. Fyll upp med buljongen. Sätt i kylskåp minst 6 timmar, gärna över natt.
  4. Blanda alla såsingredienserna. Smaka av med salt/peppar. Ställ kallt i kylskåp.
  5. Servering: Värm skålarna i en form med lite varmt vatten några minuter. Vänd skålarna upp och ned så att innehållet lossar. Servera med såsen till.

Kockens kommentar

Välj helst färskkokt krabbkött. Tillaga aladåben kvällen före måltiden, så att den gelear till sig ordentligt. Tillred även såsen i förväg (dagen före, eller samma dag). Sen tar uppläggning endast 5 min. Perfekt förrätt vid en finare middag.

Passar till

Grissini brödpinnar

Fler recept inom Smått & gott

Liknande recept som Krabba Kabaré (förrätt)