Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 473

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1891 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mörkt bröd 4.0 skivor 21%
Lax varmrökt 8.0 skivor 71%
Rödlök 0.5 styck 2%
Rostad lök 4.0 tsk 2%
Stenbitsrom 50.0 gram 3%
Kapris 2.0 msk 0%
Ger 1 smörgås/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Skala och finhacka löken.
- Bred matfett på brödet, eller hoppa över matfettet med tanke på att laxen är fet.
- Lägg en laxskiva på varje brödskiva.
Garnera med röd- och rostad lök, rom och kapris. Mal över lite svartpeppar.
Fler recept inom Smått & gott
Liknande recept som Laxsmörgås med kapris (förrätt)
-
Grilltoast guacamole
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Flatål med äggula och gräslök
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsägg (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räksmörgås på rågkaka (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med romägg (plockmat)
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggstanning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tonfiskceviche med mango (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola