Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 285

Kcal / portion: 506

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2025 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 20%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smördegsplattor fryst 4.0 styck 62%
Tomater 2.0 styck 2%
Hårdost 200.0 gram 36%
eller %
Kockskolan:
Om smördegar > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Lättina smördegsplattorna. De skall vara kylskåpskalla.
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Skiva tomater och riv ost.
- Lägg smördegsplattorna på en ugnsplåt. Lägg sedan på ett par tomatskivor på plattorna och strö riven ost över.
- Grädda: Sätt in i ugnen cirka 20 minuter tills smördegen svällt upp och blivit fluffig.
- Ta ut, salta lätt och dra några varv med pepparkvarn.
Kockens kommentar
Läs mer > Om smördegar.Fler recept inom Varma smörgåsar
Liknande recept som En fluffig sak med tomat och ost
-
Varma smörgåsar - grundrecept
Tid: 10 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parisersmörgås (parisare)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Patentsmörgås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Briecroissant med spenat
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chèvre chaudsmörgås
Tid: 8 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Croque Monsieur et Croque Madame
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Welsh rarebit, Welsh rabbit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk rarebit
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan