Grillade tigerräkor på spett (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillade tigerräkor på spett (förrätt)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Jätteräkor, tigerräkor råa

20.0 

st små

Matolja (rapsolja)

 

 

Citronpeppar

1.0 

msk

Grillspett av trä

 

 

 

Tillbehör:

 

Sötsur sås

1.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Om sötsura såser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Neethlingshof Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 156

GBR (GI) / port: 1

Recept: 623 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 1%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 176 gram)

Ingredienser

Visa:

Jätteräkor, tigerräkor råa 20.0 st små 74%

Matolja (rapsolja) %

Citronpeppar 1.0 msk 3%

Grillspett av trä %

 

Tillbehör:

Sötsur sås 1.5 dl 23%

 

Kockskolan:

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Om sötsura såser > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Sätt på utegrillen eller ugnsgrillen. Lägg grillspetten i vatten, helst i 1 timme, så brinner de inte upp.
  2. Skala räkorna men behåll stjärtstumpen.
    Pensla med matolja och krydda med citronpeppar eller dylikt.
  3. Grilla räkorna 3-5 minuter per sida beroende av hur stora räkorna är. När de blivit rödvita i färgen är de klara. Salta lätt.
  4. Servera gärna med någon sötsur sås till.

Kockens kommentar

Undvik odlade tigerräkor. Dessa odlas i mangroveträsken som skyddar kust och risodlingar. Dammarna blir fort förorenade och hotar miljön. Räkorna är även förorenade med kemikalier etc. Fråga i stället efter vildfångad. Läs mer > Tigerräkor ett miljöhot.

Passar till

Hemlagad sötsur sås

Fler recept inom Förrätt med räkor, kräftor

Liknande recept som Grillade tigerräkor på spett (förrätt)