Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1776 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Laxkotlett skiva 2 cm 4.0 styck 52%
Fänkål 2.0 styck 7%
Bönsallad:
Vita bönor konserverad 150.0 gram 9%
Gröna ärter frysta 100.0 gram 4%
Tomater 3.0 styck 3%
Salladslök 1.0 styck 0%
Tillbehör:
Dill- och senapssås färdig 1.0 dl 24%
Kockskolan:
Om utegrillar > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisken ur kylen och låt den bli rumsvarm.
- Skiva salladslök och skär tomaterna i bitar. Lägg alla ingredienser i en grillform och sätt på grillen i 10-15 minuter, eller stek lätt i kastrull. Smaka av med salt och peppar.
- Pensla laxkotletterna med olja och lägg på grillen. Grilla cirka 5 minuter på ena sidan och 2 minuter på den andra. Peppra och salta lätt.
- Skiva fänkål. Salta dem lätt. Pensla fänkålsskivorna med olja och grilla cirka 3 minuter på vardera sidan.
Kockens kommentar
Laxkotletter är skivad lax. Se till att fisken är urbenad ordentligt, för avskurna fiskben kan vara extra vassa och obehagliga att få i munnen. Känn med fingrarna över laxen och dra ut benen med en plattång e.d.
Tillbehörsalternativ
Fler recept inom Grillad och rökt fisk
Liknande recept som Grillade laxkotletter med grillad fänkål och bönsallad
-
Brasgädda i kapprock ā la Bengt
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad regnbågslax i kapprock (foliepaket)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillad sik med citron och rosmarin, serverad med vitlöks- och kaprismajonnäs
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad gravad lax
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fiskbullar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad havsruda
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad rödspätta i kapprock (aluminiumfolie)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad kryddfylld forell med grillade rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan