Grillad dessertost till efterrätt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad dessertost till efterrätt

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Dessertost

200.0 

gram

t.ex.

 

Camembert 23% fett

 

 

eller

 

 

Chèvre

 

 

 

Tillbehör:

 

Sallatsblad

 

 

Ostkex?

 

 

Hjortronsylt?

 

 

Honung?

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 363

Kcal / portion: 182

GBR (GI) / port: 0

Recept: 726 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 27%

Fett: 28%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 50 gram)

Ingredienser

Visa:

Dessertost 200.0 gram 100%

t.ex. 

Camembert 23% fett 0%

eller %

Chèvre 0%

 

Tillbehör:

Sallatsblad 0%

Ostkex? %

Hjortronsylt? 0%

Honung? 0%

 

Tillagning (5 min )

  1. Sätt på utegrillen (ugnsgrillen).
    Dessertosten bör ha ett hölje (liknande camembert eller chèvre) som omsluter osten.
  2. Om osten skall serveras med grillad frukt till (se kommentar), grilla då denna först.
  3. Lägg osten på grillen och grilla cirka 2 minuter på vardera sidan. Obs! Grilla inte för länge för då spricker osten och rinner ner mellan grillgallret. Känn försiktigt på osten om den mjuknat. Ha grillspade till hands.
  4. Servera osten på en salladsbädd och gärna med ostkex eller något sött till, exempelvis hjortronsylt, honung, eller grillad frukt.

Kockens kommentar

Tips: Servera grillad ost tillsammans med grillad frukt till exempel grillad melon eller grillad ananas. En utsökt smakkombination!

Passar till

Grillad vattenmelon

Grillade fruktspett

Fler recept inom Varm ostefterrätt

Liknande recept som Grillad dessertost till efterrätt