Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 223

Kcal / portion: 1242

GBR (GI) / port: 6
Recept: 4969 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 14%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Kycklingben med skinn 12.0 styck 53%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 5%
Salt 0%
Grillkrydda 0%
Tillbehör:
Majskolv kokt konserv 4.0 styck 11%
Tomater 4.0 styck 1%
Potatischips 1.0 förp. 30%
Kockskolan:
Så grillas kyckling > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Fryst kyckling tas ut ur kylen och tinas. Kött bör vid grillning vara rumstempererat. Tina majsen om de är frysta.
- Dela majsen i mindre bitar. Pensla majskolvarna med olja, krydda. Grilla tills fin färg. Vänd då och då.
Grilltid majs: Förkokt Majs: (frysta, el. burk) 10-15 minuter. Färsk majs: Grilla i aluminiumfolie 20-25 minuter. Vänd dem några gånger. Grilla ev. en stund utan folie om mer bränd yta önskas. - Halvera tomater, pensla med olja och krydda. Grilla till fin färg cirka 5 minuter på runda sidan. Lägg ut folie och vänd tomaterna på folien och grilla vidare 5 minuter.
- Grilla Kyckling: Pensla köttet med lite matolja. Grilla benen cirka 2-5 minuter på vardera sidan till fin färg och tills det blivit genomstekta. Smaka av med kryddor.
Kockens kommentar
Vi använde fryst halvfabrikat, vilket är den enkla snabbvarianten. Färska ben som man marinerar själv är dock ett godare alternativ, men tar längre tid. Grilla färska kycklingben cirka 4-6 min per sida, tills de är genomstekta.
Passar till
Fler recept inom Grillad kyckling, fågel
Liknande recept som Grillade kycklingben
-
Chiligrillat kycklingfilé inlindad i bacon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingburgare med bacon och bluecheesedressing
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chicken Apricot, färdig aprikoskyckling med hemlagad majonnäs
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Grillad kycklingsallad med västerbottenflarn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatis
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kronfågel
-
Beer Can Chicken, ölkyckling på burk
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Poulet grillé ā la Diable en crapaudine, klassisk fransk grillad djävulskyckling
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade kycklinglårfiléer
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé med yoghurt och melonsallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillade Buffalo Wings - grillade kycklingvingar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan