Grillade Buffalo Wings - grillade kycklingvingar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillade Buffalo Wings - grillade kycklingvingar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingvingar

16.0 

styck

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Bakpotatis

2.0 

st stora

Kummin hel

 

 

Salt

 

 

Tomater

4.0 

styck

Isbergssallat

1.0 

huvud

 

Kockskolan:

 

Så grillas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Franziskaner Hefe Dunkel

Mörkt veteöl
Pris: 19 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 609

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2435 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 537 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingvingar 16.0 styck 64%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 5%

 

Tillbehör:

Bakpotatis 2.0 st stora 25%

Kummin hel 0%

Salt 0%

Tomater 4.0 styck 3%

Isbergssallat 1.0 huvud 4%

 

Kockskolan:

Så grillas kyckling > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Ta ut vingarna ur frysen och tina dem. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
  2. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
  3. Tillred sallad och tomater.
  4. Rengör potatisen och skiva den. Pensla kött och potatis med lite matolja. Strö salt och kummin på potatisen.
  5. Grilla potatisskivorna cirka 5 minuter på vardera sidan tills de fått fin färg.
  6. Pensla kycklingvingarna med lite olja och krydda. Grilla 2-3 minuter på var sida till fin färg och tills de blivit genomstekta.

Kockens kommentar

Vi använde fryst halvfabrikat, vilket är den enkla snabbvarianten. Färska vingar som man marinerar själv är dock ett godare alternativ, men tar längre tid. Grilla färska vingar cirka 5-7 minuter per sida.

Passar till

Grillad majs

Grillade skivade rotfrukter

Fler recept inom Grillad kyckling, fågel

Liknande recept som Grillade Buffalo Wings - grillade kycklingvingar