Grillad lammracks hel bit

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad lammracks hel bit

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammracks bit

2.0 

styck

Matolja neutral (ej oliv)

 

 

Vitlök?

 

 

Timjan torkad

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Aluminiumfolie

 

 

 

Kockskolan:

 

Så grillas kött >

 

 

Så lagas lammracks >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Selvarossa Salice Salentino

Kryddigt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 194

GBR (GI) / port: 0

Recept: 777 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 23%

Fett: 3%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 165 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammracks bit 2.0 styck 99%

Matolja neutral (ej oliv) 0%

Vitlök? 0%

Timjan torkad 1.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

Aluminiumfolie %

 

Kockskolan:

Så grillas kött > Äts ej

Så lagas lammracks > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Förbered: Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
  2. Förbered och tillaga tillbehör till maten.
  3. Linda aluminiumfolie runt benknotorna så att de inte svartbräns. Önskas vitlökssmak, gnid in köttet med vitlöksklyfta. Pensla köttet med lite matolja och krydda med timjan, salt och peppar.
  4. Grilla 10-15 minuter på bensidan och 5-7 på köttsidan till fin färg och beroende på hur genom­stekt som man vill ha köttet. Testa med ett snitt i köttbiten.
  5. Ta av och låt köttet vila i 5-10 minuter före servering.

Kockens kommentar

Lammracks är "enkelkotletter" med revben från rackdelen, det vill säga ryggen mellan sadeln och framdelen, förr kallad lammkarré, läs mer, klicka på ingrediensen.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):

 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något.

Passar till

Grillad grönsaksblandning

Grillade skivade rotfrukter

Grillad majs

Grillad potatis

Grillbakad sötpotatis

Hemlagat aromsmör

Fler recept inom Grillat lamm

Liknande recept som Grillad lammracks hel bit