Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 194

GBR (GI) / port: 0
Recept: 777 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 3%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Lammracks bit 2.0 styck 99%
Vitlök? 0%
Timjan torkad 1.0 msk 1%
Kockskolan:
Så grillas kött > Äts ej
Så lagas lammracks > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Förbered: Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
- Förbered och tillaga tillbehör till maten.
- Linda aluminiumfolie runt benknotorna så att de inte svartbräns. Önskas vitlökssmak, gnid in köttet med vitlöksklyfta. Pensla köttet med lite matolja och krydda med timjan, salt och peppar.
- Grilla 10-15 minuter på bensidan och 5-7 på köttsidan till fin färg och beroende på hur genomstekt som man vill ha köttet. Testa med ett snitt i köttbiten.
- Ta av och låt köttet vila i 5-10 minuter före servering.
Kockens kommentar
Lammracks är "enkelkotletter" med revben från rackdelen, det vill säga ryggen mellan sadeln och framdelen, förr kallad lammkarré, läs mer, klicka på ingrediensen.
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något.
Passar till
Fler recept inom Grillat lamm
Liknande recept som Grillad lammracks hel bit
-
Grillad lammentrecote med rödbetor och getost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin }
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillat lammspett
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Koreanska BBQ lammracks
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad hel lammbogsrulle
Svårighet: Medel, Receptgivare: Jonas Borssén: Grilla som proffsen
-
Grillad lammstek på bästa sätt
Tid: 15 min (+ 6 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lammracks hel bit
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad marinerad lammstek på två sätt
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan