För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Grillad lammentrecote med rödbetor och getost

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammentrecote

600.0 

gram

Rapsolja neutral

1.0 

tsk

Rosmarin färskhackad

2.0 

tsk

Rödbeta

400.0 

gram

Rödvinsvinäger

4.0 

msk

Fänkålsfrön hela

2.0 

msk

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Getost (chèvre)

100.0 

gram

Pinjenötter

4.0 

msk

Potatissallad färdig

800.0 

gram

Salt och svartpeppar

 

 

Körvel färsk

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammentrecote >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Briccotondo Barbera

Smakrikt rött vin
Pris: 77 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 802

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3208 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 444 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammentrecote 600.0 gram 32%

Rapsolja neutral 1.0 tsk 1%

Rosmarin färskhackad 2.0 tsk 0%

Rödbeta 400.0 gram 6%

Rödvinsvinäger 4.0 msk 1%

Fänkålsfrön hela 2.0 msk 1%

Smör normalsaltat 1.0 msk 3%

Getost (chèvre) 100.0 gram 11%

Pinjenötter 4.0 msk 8%

Potatissallad färdig 800.0 gram 39%

Salt och svartpeppar 0%

Körvel färsk 0%

 

Kockskolan:

Så lagas lammentrecote > Äts ej

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på grillen och låt den bli varm.
  2. Gnid in lammet med rapsolja, salt, svartpeppar och rosmarin. Grilla på medelvärme cirka 15 minuter till en innertemperatur på 58°C.
  3. Låt vila 10 minuter innan servering.
  4. Lägg rödbetor i en kastrull, täck med saltat vatten. Tillsätt vinäger och fänkål. Låt koka tills betorna är mjuka, cirka 10 minuter. Skala dem därefter och behåll blasten.
  5. Rosta pinjenötter i en torr panna.
  6. Lägg upp och strö över getost och pinjenötter. Garnera med körvel och servera med potatissallad.

Kockens kommentar

Lammentrecôte är urbenad lammkarré, den del av ryggen som sitter ovanför bog och bringa. Det är en styckdel som i Sverige är en nymodighet, förr var det bara en del av kotlettraden. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Grillat lamm

Liknande recept som Grillad lammentrecote med rödbetor och getost