
Grillad lammentrecote med rödbetor och getost
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 802

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3208 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 12%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammentrecote 600.0 gram 32%
Rapsolja neutral 1.0 tsk 1%
Rosmarin färskhackad 2.0 tsk 0%
Rödbeta 400.0 gram 6%
Rödvinsvinäger 4.0 msk 1%
Fänkålsfrön hela 2.0 msk 1%
Smör normalsaltat 1.0 msk 3%
Getost (chèvre) 100.0 gram 11%
Pinjenötter 4.0 msk 8%
Potatissallad färdig 800.0 gram 39%
Körvel färsk 0%
Kockskolan:
Så lagas lammentrecote > Äts ej
Kock: Kocklandslaget
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (30 min )
- Sätt på grillen och låt den bli varm.
- Gnid in lammet med rapsolja, salt, svartpeppar och rosmarin. Grilla på medelvärme cirka 15 minuter till en innertemperatur på 58°C.
- Låt vila 10 minuter innan servering.
- Lägg rödbetor i en kastrull, täck med saltat vatten. Tillsätt vinäger och fänkål. Låt koka tills betorna är mjuka, cirka 10 minuter. Skala dem därefter och behåll blasten.
- Rosta pinjenötter i en torr panna.
- Lägg upp och strö över getost och pinjenötter. Garnera med körvel och servera med potatissallad.
Kockens kommentar
Lammentrecôte är urbenad lammkarré, den del av ryggen som sitter ovanför bog och bringa. Det är en styckdel som i Sverige är en nymodighet, förr var det bara en del av kotlettraden. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Grillat lamm
Liknande recept som Grillad lammentrecote med rödbetor och getost
-
Grillad lammentrecote med rödbetor och getost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin }
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillat lammspett
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Koreanska BBQ lammracks
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad hel lammbogsrulle
Svårighet: Medel, Receptgivare: Jonas Borssén: Grilla som proffsen
-
Grillad lammstek på bästa sätt
Tid: 15 min (+ 6 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lammracks hel bit
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad marinerad lammstek på två sätt
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan