Koreanska BBQ lammracks

Foto: Food Wishes, BBQ lammrack

Koreanska BBQ lammracks

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammracks bit

2.0 

styck

 

Marinad:

 

Chilipasta röd }

2.0 

msk

Vitlök

6.0 

klyftor

Salladslök hackad

0.7 

dl

Farinsocker

2.0 

msk

Risvinäger

3.0 

msk

Sesamolja

1.0 

msk

Sojasås japansk

0.7 

dl

Koshersalt

1.0 

gram

el. vanligt koksalt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammracks >

 

 

Så grillas kött >

 

 

Om grillning, halstring >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 279

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1118 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 4%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 214 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammracks bit 2.0 styck 69%

 

Marinad:

Chilipasta röd } 2.0 msk 3%

Vitlök 6.0 klyftor 4%

Salladslök hackad 0.7 dl %

Farinsocker 2.0 msk 8%

Risvinäger 3.0 msk 1%

Sesamolja 1.0 msk 10%

Sojasås japansk 0.7 dl 4%

Koshersalt 1.0 gram 0%

el. vanligt koksalt 0%

 

Kockskolan:

Så lagas lammracks > Äts ej

Så grillas kött > Äts ej

Om grillning, halstring > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

Tillagning

Se film, klicka på "Food Wishes" under bilden.

  1. Låt köttet bli rumsvarmt. Förbered och tillaga tillbehör enligt egen smak. Arrangera grillen för medelhög värme (175°C).
  2. Marinera: Finhacka salladslök.  Skala och mosa vitlök. Blanda alla marinadingredienserna i en bunke. Stoppa in köttet i plastpåse och fyll på med marinaden. Se till att marinaden täcker alla ytor. Lägg i kylskåpet i 8-12 timmar. Vänd paket ett par gånger i kylen.
  3. Ta ut köttet ur påsen och torka av det lite grann med hushållspapper. Salta köttet lätt på båda sidor. Spar marinaden.
  4. Packa in benstumparna i aluminiumfolie så svartbränns de inte. Använd gärna stektermometer i köttets tjockaste del.
  5. Grilla: Lägg köttet med fettsidan ner över direkt värme. Vänd köttet flera gånger och kontrollera att det inte svartbränns. Flytta till indirekt värme när så behövs. Total grilltid cirka 20 minuter. Kärntemperatur enligt eget önskemål (se nedan). Standard = 60-63°C.
  6. Ta ur köttet. Pensla med marinad och låt vila 5-10 minuter innan det skärs upp.

Kockens kommentar

Läs mer om lammracks, klicka på ingrediensen.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något.

Fler recept inom Grillat lamm

Liknande recept som Koreanska BBQ lammracks