Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 544

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2174 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 22%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Lammstek benfri 800.0 gram 41%
eller %
Lammstek med ben 1000.0 gram 38%
Barbercuesås tjock, söt 2.0 dl 21%
Tillbehör:
Kockskolan:
Så lagas lammstek > Äts ej
Så grillas kött > Äts ej
Om rumstemperering > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 10 tim )
- Marinera: Lägg köttet med barbecuesås i plastpåse över natt i kylskåp.
- Temperera: Kött som grillas bör vara rumstempererat.
- Grill: Sätt på utegrillen i god tid (eller ugnsgrillen).
- Tillbehör: Förbered tillbehör till maten, potatis, sallad eller dylikt. Ta fram tallrikar, bestick med mera.
Skivad lammstek:
- Skär köttet i 1,5-2 centimeter skivor. Snitta hinnan runt köttet, på två ställen, så böjer sig inte köttet.
- Grilla 5-10 minuter på var sida tills köttet fått fin färg och beroende på hur genomstekt man vill ha köttet.
- Låt köttet vila cirka 5 minuter.
Passar till
Fler recept inom Grillat lamm
Liknande recept som Grillad marinerad lammstek på två sätt
-
Grillad lammentrecote med rödbetor och getost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin }
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillat lammspett
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Koreanska BBQ lammracks
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad hel lammbogsrulle
Svårighet: Medel, Receptgivare: Jonas Borssén: Grilla som proffsen
-
Grillad lammstek på bästa sätt
Tid: 15 min (+ 6 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lammracks hel bit
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad marinerad lammstek på två sätt
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan