Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Lingonsylt konserverad

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 568

Kcal / portion: 196

GBR (GI) / port: 1

Recept: 783 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 59%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 34 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 100.0 gram 93%

Lingonsylt konserverad 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Tillagning (5 min + 20 min )

  1. Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, mortelstöt, eller en bit i taget med träsked.
  2. Rör ner lingonsylt lite i taget. Smaka av.
  3. Ställ smöret i kylskåp minst 15 minuter. Smöret kan frysas för framtida bruk.

Kockens kommentar

Lingonsmör passar bra till kött, speciellt till viltkött.

Fler recept inom Smör, aromsmör

Liknande recept som Lingonsmör