Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 53

GBR (GI) / port: 4
Recept: 211 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smålök 12.0 styck 100%
Strösocker 0%
Persilja 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Skala och koka löken i 15 minuter. Kokning mjukar upp och tar bort den "råa" smaken.
- Lägg löken i en infettad ugnsäker form. Sätt in i ugnen minst 1 timme.
- 15 minuter innan löken är färdig, droppa lite olja på löken och häll en "sockertopp" på varje lök.
- Finhacka eller klipp persilja och strö över.
Kockens kommentar
Oväntat gott med mild smak. Passar bland annat till alla slags ugnsstekar. Stek dem då samtidigt med steken i ugnen. En variant på detta recept är recept > Oignons glaccés à brun. Se receptet via länk nedan.
Passar till
Fler recept inom Grönt i ugn
Liknande recept som Smålök glacé, ugnsstekt sockerglaserad lök
-
Rotfruktsgratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Finsk morotslåda
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ungsgratinerade tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksgratinerade tomater (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Aubergine i stället för potatis som tillbehör
Tid: 40 min (+ 35 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad fänkål
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rostade rotsaker
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lunchfrämjandet
-
Rostade tomater med borlottibönor (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bakad sötpotatis, gratinerad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerade pepparkaksbetor (tillbehör)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan