Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 691

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2765 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 12%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kabanoss 8.0 styck 42%
Purjolök 1.0 styck 2%
Stjälkselleri 2.0 stjälkar 0%
Bacon tärnad 140.0 gram 17%
Vatten 1.0 dl 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 19%
Matfett till stekning 40.0 gram 11%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och tärna potatis. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av. Skär korv i korta bitar. Skiva purjo och selleri.
- Lägg bacon i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt korv, purjo och selleri. Låt steka någon minut.
- Häll på vatten och koka i cirka 10 minuter tills nästan allt vatten försvunnit.
- Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och stek patatisen knaprigt gyllenbrun. Salta lätt.
Kockens kommentar
Kabanos är en grovkornig smal "grillkorv", starkt kryddad och med vitlök. Korven har polskt ursprung. Byt gärna ut korven mot någon annan kryddstark korv. Om man så vill passar det med stekt ägg till denna rätt.
Passar till
Fler recept inom Pannstekt korv
Liknande recept som Kryddstark kabanospytt med råstekt potatis
-
Bratwurst på gul paprikabädd
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stångkorv special
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bangers and mash
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Taylor & Jones
-
Salsiccia med senapspotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammkorv med olivpotatissallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Nürnberger i bacon
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt fläskkorv med senapspotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvpanna med potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Korvmix
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan