Kryddstark kabanospytt med råstekt potatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kryddstark kabanospytt med råstekt potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kabanoss

8.0 

styck

Purjolök

1.0 

styck

Stjälkselleri

2.0 

stjälkar

Bacon tärnad

140.0 

gram

Vatten

1.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Matfett till stekning

40.0 

gram

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 691

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2765 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 12%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 356 gram)

Ingredienser

Visa:

Kabanoss 8.0 styck 42%

Purjolök 1.0 styck 2%

Stjälkselleri 2.0 stjälkar 0%

Bacon tärnad 140.0 gram 17%

Vatten 1.0 dl 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 19%

Matfett till stekning 40.0 gram 11%

Salt 0%

Tillagning (25 min )

  1. Skala och tärna potatis. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av. Skär korv i korta bitar. Skiva purjo och selleri.
  2. Lägg bacon i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt korv, purjo och selleri. Låt steka någon minut.
  3. Häll på vatten och koka i cirka 10 minuter tills nästan allt vatten försvunnit.
  4. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och stek patatisen knaprigt gyllenbrun. Salta lätt.

Kockens kommentar

Kabanos är en grovkornig smal "grillkorv", starkt kryddad och med vitlök. Korven har polskt ursprung. Byt gärna ut korven mot någon annan kryddstark korv. Om man så vill passar det med stekt ägg till denna rätt.

Passar till

Hjärtlig sallad

Fler recept inom Pannstekt korv

Liknande recept som Kryddstark kabanospytt med råstekt potatis