Hjärtlig sallat i senapsvinägrett

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hjärtlig sallat i senapsvinägrett

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hjärtsallat

6.0 

huvuden

 

Vinägrett:

 

Senap fransk osötad

1.0 

msk

Vitvinsvinäger

1.0 

msk

Strösocker

1.0 

krm

Limejuice

1.0 

tsk

Olivolja

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 114

GBR (GI) / port: 0

Recept: 455 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 10%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 113 gram)

Ingredienser

Visa:

Hjärtsallat 6.0 huvuden 12%

 

Vinägrett:

Senap fransk osötad 1.0 msk 3%

Vitvinsvinäger 1.0 msk 1%

Strösocker 1.0 krm 1%

Limejuice 1.0 tsk 0%

Olivolja 0.5 dl 83%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om sallader > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Skölj och dela sallatshuvuden på hälften.
    Lägg i skål.
  2. Blanda senap, vinäger, socker och juice. Droppa i olivoljan under kraftig vispning. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ringla vinägretten över salladen.

Kockens kommentar

Passar till exempel till allehanda kötträtter, eller som enkel förrätt. Hjärtsallat är en förädlad form av isbergssallat.

Fler recept inom Grönsakssallader ¤

Liknande recept som Hjärtlig sallat i senapsvinägrett