Laxrosor med avokadokräm (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Laxrosor med avokadokräm (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lax kallrökt skivad

2.0 

st stora

Ägg

2.0 

styck

Vatten

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Olivolja till stekning

 

 

 

Kräm:

 

Avokado

0.5 

styck

Basilika finhackad

3.0 

msk

Philadelphia naturell }

2.0 

msk

Wasabipasta }

1.0 

tsk

 

Garnering:

 

Dill finhackad

2.0 

msk

el. persilja

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 188

GBR (GI) / port: 0

Recept: 753 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 13%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 106 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax kallrökt skivad 2.0 st stora 56%

Ägg 2.0 styck 17%

Vatten 4.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

Olivolja till stekning %

 

Kräm:

Avokado 0.5 styck 14%

Basilika finhackad 3.0 msk 0%

Philadelphia naturell } 2.0 msk 9%

Wasabipasta } 1.0 tsk 2%

 

Garnering:

Dill finhackad 2.0 msk 0%

el. persilja Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (30 min )

  1. Omelett: Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll lite olivolja i en stekpanna och hetta upp på medellåg värme. Häll i äggsmeten och stek en tunn omelett tills smeten har stelnat. Stjälp upp omeletten på en tallrik och låt svalna.
  2. Kräm: Mosa avokado och hacka basilika. 
    Blanda med färskost och wasabi i en skål.
  3. Laxrulle: Skär laxen i lövtunna skivor. Lägg ut hälften av laxskivorna och bred ut omelett ovanpå. Täck med resten av laxen och bred på avokadokräm. Rulla ihop.
  4. Skär 2 centimeter tjocka laxrosor från rullen.
  5. Lägg upp dekorativt på fat. Garnera med hackad dill eller persilja.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Laxrosor med avokadokräm (förrätt)