Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

0.8 

kilo

Senap svensk

1.5 

msk

Pepparrot nyriven

1.0 

msk

Grädde (matlagningsgrädde)

3.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 266

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1063 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 249 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.8 kilo 51%

Senap svensk 1.5 msk 4%

Pepparrot nyriven 1.0 msk 1%

Grädde (matlagningsgrädde) 3.0 dl 45%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas potatis > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk, cirka 20 minuter.
  2. Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt.
  3. Tillsätt pepparrot och grädde till lagom konsistens. Rör om.
  4. Smaka av med senap, salt och peppar.

Kockens kommentar

Smaken på moset varieras beroende på val av senap. Vi valde osötad fransk senap. Lämpligtvis serverar man samma sorts senap till maten som i moset.

Passar till

Stekt fläskkorv t.ex.

Fler recept inom Potatismos och annat mos

Liknande recept som Senapspotatismos