Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 266

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1063 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis 0.8 kilo 51%
Senap svensk 1.5 msk 4%
Pepparrot nyriven 1.0 msk 1%
Grädde (matlagningsgrädde) 3.0 dl 45%
Kockskolan:
Så kokas potatis > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatisen mjuk, cirka 20 minuter.
- Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt.
- Tillsätt pepparrot och grädde till lagom konsistens. Rör om.
- Smaka av med senap, salt och peppar.
Kockens kommentar
Smaken på moset varieras beroende på val av senap. Vi valde osötad fransk senap. Lämpligtvis serverar man samma sorts senap till maten som i moset.
Passar till
Fler recept inom Potatismos och annat mos
Liknande recept som Senapspotatismos
-
Klassisk potatismos - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisstomp, stomppotatis, stompad potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Potatispuré, fint potatismos, purée de pommes de terre
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mousselinepotatis, fin potatismos med grädde
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rotmos
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötpotatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerat potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagade gnocchi av potatismos
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestomos
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan