Bli medlem (gratis)
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Krabburgare
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 630

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2520 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Krabbkött kokt, rensad 500.0 gram 4%
Bakpotatis 300.0 gram 8%
Äggula 3.0 styck 6%
Tabasco röd 1.0 stänk 0%
Paprika röd 0.5 styck 1%
Jalapeno inlagd (Old el Paso) 1.0 styck 0%
Ströbröd 1.5 dl 13%
Sås:
Schalottenlök 1.5 styck 2%
Vitt vin till sås 2.5 dl 7%
Vermouth (vit, torr) 1.0 dl 4%
Vispgrädde 2.0 dl 29%
Hummerfond konc. 2.0 msk 3%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 27%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skala och skär potatis i mindre bitar. Koka den mjuk. Mosa ordentligt med potatisstöt. Tillsätt äggulor och tabasco. Rör om. Låt kallna.
- Rensa under tiden krabban om så behövs. Skala och finhacka lök, paprika, jalapeno.
- Sås: Fräs löken mjuk i lite matfett i en kastrull cirka 3 minuter utan att bränna. Tillsätt övriga ingredienser utom senap. Låt småkoka i 15 minuter. Rör ner senap och ta av från plattan.
- Blanda moset med krabba, 1/3-del av ströbrödet, hackad jalapeno och paprika. Salta och peppra. Forma plattrunda biffar. Vänd biffarna i resten av ströbrödet.
- Stek burgarna i matfett på medelvärme till gyllenbrun färg och utan att bränna hårt.
Kockens kommentar
Beroende på plånbok och smak kan man använda färsk kungskrabba (lyxvarianten), färsk krabbtaska ("vanlig" krabba), eller burkkrabba.
Passar till
Fler recept inom Stekta, gratinerade skaldjur
Liknande recept som Krabburgare
-
Homard Thermidor - gratinerad hummer
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad hummer
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenska hemdelikatesser *
-
Homard ā l´armoricaine (Homard l´américaine - amerikansk hummer)
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Västerbottengratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kungskrabba i svartpepparsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad krabba
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Wokade heta tigerräkor
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan