Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 662

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2648 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Krabbkött kokt, rensad 500.0 gram 4%
Bakpotatis 300.0 gram 8%
Äggula 3.0 styck 6%
Tabasco röd 1.0 stänk 0%
Paprika röd 0.5 styck 1%
Jalapeno inlagd (Old el Paso) 1.0 styck 0%
Ströbröd 1.5 dl 12%
Sås:
Schalottenlök 1.5 styck 1%
Vitt vin till sås 2.5 dl 6%
Vermouth (vit, torr) 1.0 dl 4%
Vispgrädde 2.0 dl 27%
Hummerfond konc. 2.0 msk 3%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 25%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Allt om krabbor > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skala och skär potatis i mindre bitar. Koka den mjuk. Mosa ordentligt med potatisstöt. Tillsätt äggulor och tabasco. Rör om. Låt kallna.
- Rensa under tiden krabban om så behövs. Skala och finhacka lök, paprika, jalapeno.
- Sås: Fräs löken mjuk i lite matfett i en kastrull cirka 3 minuter utan att bränna. Tillsätt övriga ingredienser utom senap. Låt småkoka i 15 minuter. Rör ner senap och ta av från plattan.
- Blanda moset med krabba, 1/3-del av ströbrödet, hackad jalapeno och paprika. Salta och peppra. Forma plattrunda biffar. Vänd biffarna i resten av ströbrödet.
- Stek burgarna i matfett på medelvärme till gyllenbrun färg och utan att bränna hårt.
Kockens kommentar
Beroende på plånbok och smak kan man använda färsk kungskrabba (lyxvarianten), färsk krabbtaska ("vanlig" krabba), eller burkkrabba.
Passar till
Fler recept inom Krabba
Liknande recept som Krabburgare
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad krabba
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Chilikrabba
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krabburgare
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt jättekrabba med vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kungskrabba i svartpepparsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad spinderkrabba, jättekrabba
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Japansk spindelkrabba på japanskt vis (illustrationsrecept)
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan