Kokt jättekrabba med vitlökssmör

Foto: Film: Natashas Kitchen, garlic dipping sauce

Kokt jättekrabba med vitlökssmör

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Jättekrabba ben

1000.0 

gram

 

Sås:

 

Smör

50.0 

gram

Vitlök

2.0 

klyftor

Salt och svartpeppar

 

 

Citron

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

2.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Allt om krabbor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 563

GBR (GI) / port: 27

Recept: 2252 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 5%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 290 gram)

Ingredienser

Visa:

Jättekrabba ben 1000.0 gram 23%

 

Sås:

Smör 50.0 gram 16%

Vitlök 2.0 klyftor 1%

Salt och svartpeppar 0%

Citron 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 2.0 styck 60%

 

Kockskolan:

Allt om krabbor > Äts ej

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "Natasha" under bilden.

  1. Koka: Benen kokas eller ångkokas tills genomkokt, 5-10 minuter beroende på tjocklek. I svenska butiker är jättekrabben färdigkokta.
  2. Smörsås: Smält smör i kastrull. Skala och pressa ner vitlök i kastrullen. Låt sjuda på svag värme cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.  Ta ur och lät kallna. 
  3. Servera: Krabbenen kan serveras som de är med dippsås och ett got vitt bröd till. För att underlätta ätandet för gästerna kan man dela benen i bitar och knäcka skalen med nötknäppare. Alternativt kan man skåra skalen som är ganska mjuka med vass kniv eller klippa med sax.

Kockens kommentar

Jättekrabba kan vara en kungskrabba, snökrabba eller någon spindelkrabba. Läs mer > Om krabbor.

Alternativ

Hemkokt krabba

Kungskrabba i svartpepparsås

Grillad spindelkrabba

Gratinerad krabba

Fler recept inom Krabba

Liknande recept som Kokt jättekrabba med vitlökssmör