Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 563

GBR (GI) / port: 27
Recept: 2252 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 5%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Jättekrabba ben 1000.0 gram 23%
Sås:
Smör 50.0 gram 16%
Vitlök 2.0 klyftor 1%
Citron 0%
Tillbehör:
Baguette, bagett 2.0 styck 60%
Kockskolan:
Allt om krabbor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Natasha" under bilden.- Koka: Benen kokas eller ångkokas tills genomkokt, 5-10 minuter beroende på tjocklek. I svenska butiker är jättekrabben färdigkokta.
- Smörsås: Smält smör i kastrull. Skala och pressa ner vitlök i kastrullen. Låt sjuda på svag värme cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronjuice. Ta ur och lät kallna.
- Servera: Krabbenen kan serveras som de är med dippsås och ett got vitt bröd till. För att underlätta ätandet för gästerna kan man dela benen i bitar och knäcka skalen med nötknäppare. Alternativt kan man skåra skalen som är ganska mjuka med vass kniv eller klippa med sax.
Kockens kommentar
Jättekrabba kan vara en kungskrabba, snökrabba eller någon spindelkrabba. Läs mer > Om krabbor.Alternativ
Fler recept inom Krabba
Liknande recept som Kokt jättekrabba med vitlökssmör
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad krabba
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Chilikrabba
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krabburgare
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt jättekrabba med vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kungskrabba i svartpepparsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad spinderkrabba, jättekrabba
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Japansk spindelkrabba på japanskt vis (illustrationsrecept)
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan