Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Krabbkött kokt, rensad

600.0 

gram

 

Sås:

 

Chilifrukt färsk

4.0 

styck

Ingefära färsk

2.0 

cm

Vitlök torkad

8.0 

klyftor

Ketchup

2.0 

dl

Chilisås tomat

2.0 

dl

Jordnötsolja

0.5 

dl

Vatten

3.0 

dl

Kycklingfond konc.

1.5 

msk

Matlagningsmjöl?

 

 

 

Tillbehör:

 

Jasminris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Allt om krabbor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 17

Recept: 2119 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 3%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 497 gram)

Ingredienser

Visa:

Krabbkött kokt, rensad 600.0 gram 6%

 

Sås:

Chilifrukt färsk 4.0 styck 1%

Ingefära färsk 2.0 cm 1%

Vitlök torkad 8.0 klyftor 3%

Ketchup 2.0 dl 11%

Chilisås tomat 2.0 dl 9%

Jordnötsolja 0.5 dl 18%

Vatten 3.0 dl 0%

Kycklingfond konc. 1.5 msk 3%

Matlagningsmjöl? 0%

 

Tillbehör:

Jasminris 3.0 dl 48%

 

Kockskolan:

Allt om krabbor > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Skala och finhacka vitlök. Ansa chilifrukt, ta bort skaft och det vita innanmätet. Skala och riv ingefära. Rensa krabba.
  3. Mixa chili, ingefära och hälften av vitlöken i mat­beredare eller med stavmixer, alternativt mosa om mixer saknas.
  4. Sås: Fräs resten av vitlöken ett par minuter i lite olja i en panna på medel­värme, tills den är mjuk men inte bränd. Tillsätt vatten+fond, mixblandningen och båda sorterna ketchup.
  5. För tjockare sås strö över lite matlagnings­mjöl och för tunnare späd med vatten. Låt småkoka ett par-tre minuter. 
  6. Lägg upp krabban och häll sås över. Garnera gärna med något kryddgrönt.

Kockens kommentar

På bilden serveras kungskrabba (lyxigt och dyrt), men det går även bra att använda vanlig färsk (kokt, kall) krabbtaska, eller krabba på burk. Läs mer > Allt om krabbor.

Fler recept inom Krabba

Liknande recept som Chilikrabba