Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Krabba kokt

4.0 

styck

Gul lök

0.5 

styck

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Vetemjöl

1.5 

msk

Grädde

3.0 

dl

Whiskey

1.0 

msk

Parmesan nyriven

3.0 

msk

Tabasco röd

2.0 

stänk

Salt och vitpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Allt om krabbor >

 

 

Matbiologi krabbor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 494

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1975 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 15%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 254 gram)

Ingredienser

Visa:

Krabba kokt 4.0 styck 26%

Gul lök 0.5 styck 1%

Smör normalsaltat 2.0 msk 10%

Vetemjöl 1.5 msk 2%

Grädde 3.0 dl 55%

Whiskey 1.0 msk 2%

Parmesan nyriven 3.0 msk 4%

Tabasco röd 2.0 stänk 0%

Salt och vitpeppar 0%

 

Kockskolan:

Allt om krabbor > Äts ej

Matbiologi krabbor > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på högsta värme och grill.
  2. Bryt loss stjärten på krabban. Stick in en kniv under ryggskölden. Skär utefter linjen som går runt undersidan åt båda hållen. Dela krabban i en underdel och en sköld.
  3. Ta ut köttet ur krabborna. Krossa skalet på klorna och plocka ut köttet. Skär i mindre bitar. Skölj ur sköldarna noggrant.
  4. Finhacka lök. Riv parmesan.
  5. Fräs löken i smör på medelvärme utan att bränna. Tillsätt krabbköttet och vetemjöl. Rör om. Tillsätt grädde. Låt koka upp. Tillsätt tabasco, whiskey, salt och peppar.
  6. Fördela stuvningen i sköldarna. Strö över parmesan. Lägg i ugnsfast form. Gratinera i ugnen tills de har fått färg, cirka 5 minuter.

Kockens kommentar

En lätt måltid, servera gärna med bröd och sallad. Den krabba som vanligen säljs i Sverige heter krabbtaska. En annan förekommande krabba i fiskdiskar är kungskrabba. Biologiskt är den första en "äkta" krabba och den senare en "oäkta". Läs mer om krabbor, klicka på Allt om krabbor eller Matbiologi krabbor.

Fler recept inom Krabba

Liknande recept som Gratinerad krabba