Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 409

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1636 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 1%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalkonfilé ¤ 800.0 gram 52%
Potatis kokt 0.8 kilo 41%
Matfett till stekning 2.0 msk 12%
Tillbehör:
Grönsallad 200.0 gram 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Börja med att koka potatis om detta inte skett. Koka den inte helt färdig, dvs den skall vara ganska fast. Beräkna 20 minuter i extra tillagningstid.
- Skär kalkonköttet i skivor. Finhacka persilja. Ansa, förbered sallad.
- Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Lättstek köttet ett par minuter. Vänd köttet ett par gånger. Lägg åt sidan.
- Klyfta potatisen. Höj värmen något och stek potatisen knaprigt brun.
- Lägg tillbaka kalkonen och blanda. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.
Kockens kommentar
Överstekt kalkonkött blir torrt. Rätt stekt går det knappt att skilja från kalvfilé. Liksom alla "pytter" är detta en utmärkt resträtt, dvs ett sätt att använda rester på.
Fler recept inom Kalkon och struts
Liknande recept som Kalkonpytt
-
Hel kalkon i ugn - grundrecept
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalkonmiddag ā la Thanksgiving
Tid: 4 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kapris
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalkonrulle med kycklingfärs
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerat kalkonbröst med citronsky
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gobbles, gobbles - kalkonfrukost
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kalkonschnitzel med yoghurtcole slaw och klyftpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kalkonbröst med sötpotatis och lök
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kalkonschnitzel med löksås
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Saffransbiffar av kalkonfärs
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan