Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalkonfilé ¤

800.0 

gram

Potatis kokt

0.8 

kilo

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 

Tillbehör:

 

Grönsallad

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mâcon-Villages Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 409

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1636 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 1%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 383 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalkonfilé ¤ 800.0 gram 52%

Potatis kokt 0.8 kilo 41%

Matfett till stekning 2.0 msk 12%

Salt och vitpeppar 0%

Persilja till garnering 0%

 

Tillbehör:

Grönsallad 200.0 gram 2%

Tillagning (30 min )

  1. Börja med att koka potatis om detta inte skett. Koka den inte helt färdig, dvs den skall vara ganska fast. Beräkna 20 minuter i extra tillagningstid.
  2. Skär kalkonköttet i skivor. Finhacka persilja. Ansa, förbered sallad.
  3. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Lättstek köttet ett par minuter. Vänd köttet ett par gånger. Lägg åt sidan.
  4. Klyfta potatisen. Höj värmen något och stek potatisen knaprigt brun.
  5. Lägg tillbaka kalkonen och blanda. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

Kockens kommentar

Överstekt kalkonkött blir torrt. Rätt stekt går det knappt att skilja från kalvfilé. Liksom alla "pytter" är detta en utmärkt resträtt, dvs ett sätt att använda rester på.

Fler recept inom Kalkon och struts

Liknande recept som Kalkonpytt