Sea Bream-havsruda ceviche (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sea Bream-havsruda ceviche (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Havsruda filé }

300.0 

gram

el. makrillfilé

 

 

Grapefrukt

2.0 

styck

Jalapeno grön inlagd

150.0 

gram

Persilja

4.0 

kvistar

 

Kockskolan:

 

Om fiskhälsa >

 

 

Parasiter i fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chenin Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 44

Kcal / portion: 77

GBR (GI) / port: 1

Recept: 306 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 174 gram)

Ingredienser

Visa:

Havsruda filé } 300.0 gram 44%

el. makrillfilé Äts ej

Grapefrukt 2.0 styck 45%

Jalapeno grön inlagd 150.0 gram 9%

Persilja 4.0 kvistar 1%

 

Kockskolan:

Om fiskhälsa > Äts ej

Parasiter i fisk > Äts ej

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Skär fisken i bitar, lägg i en bunke.
  2. Pressa juice från hälften av grapefrukten. Häll saften över fisken och rör om, så att all fisk omsluts av juice. Låt stå 1 timme.
  3. Mixa chili och persilja till grovt mos med mixerstav.
    Skala resterande grapefrukt och frigör klyftorna. Ta bort hinnan runt klyftan.
  4. Lägg upp chilipastan på tallrik.
    Varva fisk och grapefruktklyftor.

Kockens kommentar

Smaken är som sagt delad. Denna rätt, med sin syrligt råa fisk och gröna bittra chilipasta, smakar kort sagt annorlunda. Bland oss på Kockskolan gillades den av oss äldre, medan ungdomarna gärna avstod. Ingen barnmat med andra ord. Fisk kan innehålla parasiter (mask) vilka dödas om fisken fryses i två dygn. Läs mer > Om fiskhälsa.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Sea Bream-havsruda ceviche (förrätt)