Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 44

Kcal / portion: 77

GBR (GI) / port: 1
Recept: 306 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Havsruda filé } 300.0 gram 44%
el. makrillfilé Äts ej
Grapefrukt 2.0 styck 45%
Jalapeno grön inlagd 150.0 gram 9%
Persilja 4.0 kvistar 1%
Kockskolan:
Om fiskhälsa > Äts ej
Parasiter i fisk > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Skär fisken i bitar, lägg i en bunke.
- Pressa juice från hälften av grapefrukten. Häll saften över fisken och rör om, så att all fisk omsluts av juice. Låt stå 1 timme.
- Mixa chili och persilja till grovt mos med mixerstav.
Skala resterande grapefrukt och frigör klyftorna. Ta bort hinnan runt klyftan. - Lägg upp chilipastan på tallrik.
Varva fisk och grapefruktklyftor.
Kockens kommentar
Smaken är som sagt delad. Denna rätt, med sin syrligt råa fisk och gröna bittra chilipasta, smakar kort sagt annorlunda. Bland oss på Kockskolan gillades den av oss äldre, medan ungdomarna gärna avstod. Ingen barnmat med andra ord. Fisk kan innehålla parasiter (mask) vilka dödas om fisken fryses i två dygn. Läs mer > Om fiskhälsa.
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Sea Bream-havsruda ceviche (förrätt)
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan