Lax ceviche (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lax ceviche (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

150.0 

gram

Lime färskpressad

2.0 

styck

Lax varmrökt

150.0 

gram

Majskorn kokt konserv

3.0 

msk

Röda bönor konserv

0.5 

burk

Persilja

2.0 

kvistar

Chilipulver rökt

 

 

 

Tillbehör:

 

Persilja till garnering

2.0 

kvistar

Matbröd gärna mörkt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Franziskaner Hefe Dunkel

Mörkt veteöl
Pris: 19 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 202

GBR (GI) / port: 1

Recept: 809 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 5%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 154 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 150.0 gram 34%

Lime färskpressad 2.0 styck 3%

Lax varmrökt 150.0 gram 31%

Majskorn kokt konserv 3.0 msk 4%

Röda bönor konserv 0.5 burk 27%

Persilja 2.0 kvistar 0%

Chilipulver rökt 0%

 

Tillbehör:

Persilja till garnering 2.0 kvistar 0%

Matbröd gärna mörkt 0%

Tillagning (10 min + 30 min )

  1. Rensa och filéa fisken om så behövs. Skär fisken i tärningar. Lägg den färska laxen i en skål.
  2. Rulla limen med handen för att den skall bli mjuk, då ger den ifrån sig mer saft. Pressa limen och häll över den färska laxen. Rör om med sked så att all fisk "limas". Sätt kallt i 30 minuter.
  3. Tag fisken ur marinaden och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med chili. Garnera med finhackad persilja.
  4. Servera ett gott bröd till.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Lax ceviche (förrätt)