Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 131
 
    
                Kcal / portion: 202
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 809 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 5%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Laxfilé färsk 150.0 gram 34%
Lime färskpressad 2.0 styck 3%
Lax varmrökt 150.0 gram 31%
Majskorn kokt konserv 3.0 msk 4%
Röda bönor konserv 0.5 burk 27%
Persilja 2.0 kvistar 0%
Tillbehör:
Persilja till garnering 2.0 kvistar 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 30 min )
- Rensa och filéa fisken om så behövs. Skär fisken i tärningar. Lägg den färska laxen i en skål.
- Rulla limen med handen för att den skall bli mjuk, då ger den ifrån sig mer saft. Pressa limen och häll över den färska laxen. Rör om med sked så att all fisk "limas". Sätt kallt i 30 minuter.
- Tag fisken ur marinaden och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med chili. Garnera med finhackad persilja.
- Servera ett gott bröd till.
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Lax ceviche (förrätt)
- 
                
                    Balsamicogravad laxtoast (förrätt)Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström 
- 
                
                    Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    LöjromscheesecakeTid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson 
- 
                
                    Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson * 
- 
                
                    Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                               
                               
                              