För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bacalao med tomatrisotto

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kabeljo urvattnad

500.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

 

Arborioris

3.0 

dl

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Vatten

6.0 

dl

Fiskfond koncentrerad

2.0 

msk

el. fiskbuljong }

 

 

Gul lök

2.0 

styck

Tomater

4.0 

styck

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Persilja till garnering

 

 

Salt och peppar

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Quintay Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 376

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1504 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 511 gram)

Ingredienser

Visa:

Kabeljo urvattnad 500.0 gram 9%

el. annan vitfisk 0%

 

Arborioris 3.0 dl 57%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 8%

Vatten 6.0 dl Äts ej

Fiskfond koncentrerad 2.0 msk 5%

el. fiskbuljong } 0%

Gul lök 2.0 styck 7%

Tomater 4.0 styck 5%

Torrt vitt vin 2.0 dl 9%

Persilja till garnering 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillagning (55 min + 24 tim )

  1. Lägg kabeljofiléer i blöt ca 1 dygn. Annan färsk vitfisk blötläggs ej.
  2. Koka upp vatten, och lägg i fisken. Låt sjuda i cirka 20 minuter. (Färsk vitfisk kokas i cirka 5 minuter, vilket i så fall görs efter riset).
  3. Fräs riset i olja på medelvärme i några minuter i en stekkastrull. 
  4. Blanda vatten med fond (eller ta buljong) och tillsätt detta till riset lite i taget under ständig omrörning, tills all vätska kokat in (ca 20 minuter).
  5. Skala och hacka lök, mosa tomater och blanda med riset. Häll på vin och låt det koka in några minuter. Salta och peppra.
  6. Tag upp fisken och lägg den i bitar ovanpå risotton. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Bacalao kan på spanska avse såväl fisken torsk eller långa, vanligtvis "bacalao en soda" dvs saltad fisk (lutfisk/kabeljo), liksom maträtt med samma namn. Rätten kan med fördel även lagas på annan vitfisk.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar

Liknande recept som Bacalao med tomatrisotto