Zorbaburgare av lammfärs

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Zorbaburgare av lammfärs

Lägg till ingredienser

Antal burgare: 4

Lammfärs

800.0 

gram

Pain riche

1.0 

styck

Vitlök torkad

20.0 

klyftor

Fetaost

150.0 

gram

Spenat färsk

200.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Les Hauts de Granget

Kryddigt rött vin
Pris: 159 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 277

Kcal / portion: 930

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3720 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 17%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 336 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammfärs 800.0 gram 53%

Pain riche 1.0 styck 22%

Vitlök torkad 20.0 klyftor 5%

Fetaost 150.0 gram 12%

Spenat färsk 200.0 gram 1%

Olivolja 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

Tillagning (45 min )

  1. Halvera bröden. Hetta upp matolja i en panna på medelhög värme och stek brödets insida gyllenbrunt.
  2. Sätt ugnsgrillen på 275°C.
  3. Skala och koka vitlök i saltat vatten i 7 minuter tills de mjuknat. Mosa dem och blanda med lammfärsen. Salta, peppra.
  4. Forma färsen till burgare. Hetta upp matolja i panna och stek dem på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida.
  5. Lägg fetaosten på en ugnsplåt och grilla den i någon minut i ugnen.
  6. Fräs spenat med lite olivolja hastigt i en panna på medelhög värme.
  7. Bädda med spenat på brödet, lägg på burgaren och resten av spenaten.
    Lägg den varma fetaosten ovanpå.

Kockens kommentar

Zorba är ett grekiskt namn, kanske mest förknippat med den klassiska filmen Zorba (1964).

Fler recept inom Köttburgare, hamburgare

Liknande recept som Zorbaburgare av lammfärs