Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 277

Kcal / portion: 930

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3720 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 17%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lammfärs 800.0 gram 53%
Pain riche 1.0 styck 22%
Vitlök torkad 20.0 klyftor 5%
Fetaost 150.0 gram 12%
Spenat färsk 200.0 gram 1%
Olivolja 2.0 msk 6%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Halvera bröden. Hetta upp matolja i en panna på medelhög värme och stek brödets insida gyllenbrunt.
- Sätt ugnsgrillen på 275°C.
- Skala och koka vitlök i saltat vatten i 7 minuter tills de mjuknat. Mosa dem och blanda med lammfärsen. Salta, peppra.
- Forma färsen till burgare. Hetta upp matolja i panna och stek dem på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida.
- Lägg fetaosten på en ugnsplåt och grilla den i någon minut i ugnen.
- Fräs spenat med lite olivolja hastigt i en panna på medelhög värme.
- Bädda med spenat på brödet, lägg på burgaren och resten av spenaten.
Lägg den varma fetaosten ovanpå.
Kockens kommentar
Zorba är ett grekiskt namn, kanske mest förknippat med den klassiska filmen Zorba (1964).
Fler recept inom Köttburgare, hamburgare
Liknande recept som Zorbaburgare av lammfärs
-
Hamburgare original
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pulled pork burger med chipotlemajonnäs
Tid: 45 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Din Vinguide
-
Dubbelburgare hela programmet
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheeseburgare
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampburgare med pressad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltburgare med lingonketchup
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Zapataburgare
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salsaburgare
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosédoftande lammfärsburgare
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svartpepparburgare
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan