Lägg till ingredienser

Antal burgare: 4

Nötfärs

800.0 

gram

Tomater

3.0 

styck

Ciabatta bröd

4.0 

styck

Bacon som knapersteks}

8.0 

skivor

Avokado

2.0 

styck

Majonnäs lätt

2.0 

msk

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om fläsk och bacon >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Carlsberg Sort Guld

Ljus medium lager
Pris: 13 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 223

Kcal / portion: 995

GBR (GI) / port: 18

Recept: 3979 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 12%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 447 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 800.0 gram 37%

Tomater 3.0 styck 1%

Ciabatta bröd 4.0 styck 39%

Bacon som knapersteks} 8.0 skivor 8%

Avokado 2.0 styck 11%

Majonnäs lätt 2.0 msk 2%

Matfett till stekning 2.0 msk 5%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om fläsk och bacon > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Dela ciabattabrödet på längden. Hetta upp matfett i stekpanna och stek insidan av brödet gyllenbrunt på medelhög värme. Tag ur dem ur pannan.
  2. Stek bacon knaprigt på medelhög värme. Ta ur och lägg att rinna av på hushållspapper.
  3. Forma färs till burgare och stek dem i stekflottet som är kvar i pannan på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.
  4. Skala och skiva avokado.Skiva tomater. Bred på majonnäs på brödet. Lägg på tomatskivor, hamburgare, bacon och avokado.

Kockens kommentar

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Köttburgare, hamburgare

Liknande recept som Crash-Boom-Burger