Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 223

Kcal / portion: 995

GBR (GI) / port: 18
Recept: 3979 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 12%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Nötfärs 800.0 gram 37%
Tomater 3.0 styck 1%
Ciabatta bröd 4.0 styck 39%
Bacon som knapersteks} 8.0 skivor 8%
Avokado 2.0 styck 11%
Majonnäs lätt 2.0 msk 2%
Matfett till stekning 2.0 msk 5%
Kockskolan:
Om fläsk och bacon > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Dela ciabattabrödet på längden. Hetta upp matfett i stekpanna och stek insidan av brödet gyllenbrunt på medelhög värme. Tag ur dem ur pannan.
- Stek bacon knaprigt på medelhög värme. Ta ur och lägg att rinna av på hushållspapper.
- Forma färs till burgare och stek dem i stekflottet som är kvar i pannan på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.
- Skala och skiva avokado.Skiva tomater. Bred på majonnäs på brödet. Lägg på tomatskivor, hamburgare, bacon och avokado.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Köttburgare, hamburgare
Liknande recept som Crash-Boom-Burger
-
Hamburgare original
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pulled pork burger med chipotlemajonnäs
Tid: 45 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Din Vinguide
-
Dubbelburgare hela programmet
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheeseburgare
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampburgare med pressad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltburgare med lingonketchup
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Zapataburgare
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salsaburgare
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosédoftande lammfärsburgare
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svartpepparburgare
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan