Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Hawaiiburgare
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 234
Kcal / portion: 598
GBR (GI) / port: 5
Recept: 2393 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 12%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 800.0 gram 61%
Ananasringar med lag 4.0 styck 7%
Hamburgerbröd 4.0 styck 24%
Majonnäs lätt 2.0 msk 4%
Plocksallat 4.0 blad 0%
Matfett till stekning 2.0 msk 8%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Forma färsen till plattrunda burgare.
- Hetta upp matfett i stekpanna och stek burgarna på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.
- Stek ananasskivorna hastigt i pannan.
- Bred majonnäs på brödet. Lägg på sallatsblad, hamburgare och ananasskiva. Strö krossad svartpeppar över, eller använd pepparkvarn. Garnera med salviablad eller annat grönt.
Kockens kommentar
Hawaii är ett vanligt namn på maträtter som innehåller ananas, trots att frukten inte är ursprunglig utan importerades till ön från Sydamerika så sent som i början av 1800-talet.Fler recept inom Köttburgare, hamburgare
Liknande recept som Hawaiiburgare
-
Hamburgare original
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pulled pork burger med chipotlemajonnäs
Tid: 45 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Din Vinguide
-
Dubbelburgare hela programmet
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheeseburgare
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampburgare med pressad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltburgare med lingonketchup
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Zapataburgare
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salsaburgare
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosédoftande lammfärsburgare
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svartpepparburgare
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan