Lägg till ingredienser

Antal burgare: 4

Nötfärs

800.0 

gram

Ananasringar med lag

4.0 

styck

Hamburgerbröd

4.0 

styck

Majonnäs lätt

2.0 

msk

Plocksallat

4.0 

blad

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Svartpeppar grovmald

 

 

Salvia till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Belguardo

Smakrikt rött vin
Pris: 249 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 598

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2393 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 12%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 255 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 800.0 gram 61%

Ananasringar med lag 4.0 styck 7%

Hamburgerbröd 4.0 styck 24%

Majonnäs lätt 2.0 msk 4%

Plocksallat 4.0 blad 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

Svartpeppar grovmald 0%

Salvia till garnering %

Tillagning (20 min )

  1. Forma färsen till plattrunda burgare.
  2. Hetta upp matfett i stekpanna och stek burgarna på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.
  3. Stek ananasskivorna hastigt i pannan.
  4. Bred majonnäs på brödet. Lägg på sallatsblad, hamburgare och ananasskiva. Strö krossad svartpeppar över, eller använd pepparkvarn. Garnera med salviablad eller annat grönt.

Kockens kommentar

Hawaii är ett vanligt namn på maträtter som innehåller ananas, trots att frukten inte är ursprunglig utan importerades till ön från Sydamerika så sent som i början av 1800-talet.


Fler recept inom Köttburgare, hamburgare

Liknande recept som Hawaiiburgare