Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 169

GBR (GI) / port: 4
Recept: 675 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 15%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödbetor inlagda 250.0 gram 21%
Majonnäs äkta 0.5 dl 51%
Creme fraiche 0.5 dl 24%
Senap fransk osötad 1.0 tsk 1%
Brun farin 0.5 msk 3%
Kockskolan:
Om sallader > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Låt rödbetorna rinna av. Hacka dem sedan grovt.
- Blanda rödbetor med majonnäs, créme fraiche, senap och farin. Smaka av med salt och peppar.
- Ställ salladen kallt innan servering.
Kockens kommentar
Rödbetssallad är tärnade kokta rödbetor som blandats med majonnäs, crème fraiche, senap, socker o.d. Det är ett klassiskt tillbehör till kött- och fiskrätter bl.a. på julbordet. Rödbetssallad finns ofta att köpa färdiglagad i butik.
Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤
Liknande recept som Klassisk rödbetssallad
-
Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Lätt rödkålssallad
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)
Tid: 30 min (+ 144 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rödkålssallad med valnötter till maten
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan