Klassisk rödbetssallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Klassisk rödbetssallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödbetor inlagda

250.0 

gram

Majonnäs äkta

0.5 

dl

Creme fraiche

0.5 

dl

Senap fransk osötad

1.0 

tsk

Brun farin

0.5 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 169

GBR (GI) / port: 4

Recept: 675 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 15%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 90 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbetor inlagda 250.0 gram 21%

Majonnäs äkta 0.5 dl 51%

Creme fraiche 0.5 dl 24%

Senap fransk osötad 1.0 tsk 1%

Brun farin 0.5 msk 3%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om sallader > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Låt rödbetorna rinna av. Hacka dem sedan grovt.
  2. Blanda rödbetor med majonnäs, créme fraiche, senap och farin. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ställ salladen kallt innan servering.

Kockens kommentar

Rödbetssallad är tärnade kokta rödbetor som blandats med majonnäs, crème fraiche, senap, socker o.d. Det är ett klassiskt tillbehör till kött- och fiskrätter bl.a. på julbordet. Rödbetssallad finns ofta att köpa färdiglagad i butik.

Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤

Liknande recept som Klassisk rödbetssallad