Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lax rimmad lättrökt

600.0 

gram

 

Stuvad potatis:

 

Potatis

0.8 

kilo

Smör el. margarin

1.0 

msk

Vetemjöl

2.0 

msk

Mjölk

4.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Vitpeppar

1.0 

krm

Dill

2.0 

knippen

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Budweiser

Ljus mild lager
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 466

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1866 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 433 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax rimmad lättrökt 600.0 gram 48%

 

Stuvad potatis:

Potatis 0.8 kilo 29%

Smör el. margarin 1.0 msk 5%

Vetemjöl 2.0 msk 3%

Mjölk 4.0 dl 13%

Salt 1.0 tsk 0%

Vitpeppar 1.0 krm 0%

Dill 2.0 knippen 2%

Tillagning (35 min )

  1. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten på medellåg värme i cirka 15 minuter.

  2. Smält matfett och rör ner mjöl. Häll i mjölk under omrörning och låt koka i cirka 5 minuter på medellåg värme.

  3. Tag av kastrullen från plattan och rör försiktigt ner potatisen i såsen. Smaksätt med salt, peppar och kryddgrönt.

  4. Om laxen inte är färdigskivad, tag en filékniv och skär den i tunna skivor. Garnera med dillkvistar. Servera.

ALTERNATIV

Gravad lax

Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter

Liknande recept som Rimmad lax