Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 466

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1866 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lax rimmad lättrökt 600.0 gram 48%
Stuvad potatis:
Potatis 0.8 kilo 29%
Smör el. margarin 1.0 msk 5%
Vetemjöl 2.0 msk 3%
Mjölk 4.0 dl 13%
Salt 1.0 tsk 0%
Vitpeppar 1.0 krm 0%
Dill 2.0 knippen 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten på medellåg värme i cirka 15 minuter.
- Smält matfett och rör ner mjöl. Häll i mjölk under omrörning och låt koka i cirka 5 minuter på medellåg värme.
- Tag av kastrullen från plattan och rör försiktigt ner potatisen i såsen. Smaksätt med salt, peppar och kryddgrönt.
- Om laxen inte är färdigskivad, tag en filékniv och skär den i tunna skivor. Garnera med dillkvistar. Servera.
ALTERNATIV
Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter
Liknande recept som Rimmad lax
-
Gravad lax
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäs
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté med dill
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lutfisk med vitsås
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Annes julinspirerade halstrade gladlax
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Mickes ljumma eller varma stiltonlax
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef