Lägg till ingredienser

Sats: 1

Pepparkaksdeg färdig

600.0 

gram

Bakplåtspapper

 

 

 

Kristyr:

 

Florsocker

4.5 

dl

Äggvita

1.0 

styck

Sprits och tyll >

 

 

 

Kockskolan:

 

Pepparkaksform >

 

 

Så tillreds kristyr >

 

 

Om kavlade kakor >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

Glasering bakverk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 427

Kcal / portion: 3875

GBR (GI) / port: 300

Recept: 3875 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 11%

Kolhydrater: 78%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 907 gram)

Ingredienser

Visa:

Pepparkaksdeg färdig 600.0 gram 71%

Bakplåtspapper Äts ej

 

Kristyr:

Florsocker 4.5 dl 28%

Äggvita 1.0 styck 0%

Sprits och tyll > Äts ej

 

Kockskolan:

Pepparkaksform > Äts ej

Så tillreds kristyr > Äts ej

Om kavlade kakor > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

Glasering bakverk > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim )

  1. Förvärm ugnen på 175°C.
  2. Deg: Använd köpedeg eller tillred egen deg (se recept via länk nedan). Extra tidsåtgång 1+ 8 timmar.
  3. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord.
  4. Kavla ut degen tunt (2 mm) och tag med mått ut peppar­kaks­figurer.
  5. Lägg pepparkakorna på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Tag ut och låt svalna på plåten.
  7. Garnering: Blanda äggvita och florsocker till en fast smet och lägg i en sprits. Spritsa vackra mönster på kalla pepparkakor. Låt stelna.

Kockens kommentar

Tjockare deg kräver lägre värme och längre ugnstid. Pepparkakorna förvaras i burk och håller sig i cirka 2 månader. Pepparkakor av köpedeg blir sällan lika goda som köpepepparkakor, eller pepparkakor av hemlagad deg.

Alternativ

Hemgjord pepparkaksdeg

Kristyr utan äggvita

Kristyr med äggvita

Franska pepparkakor

Pepparnötter

Skånska pepparkakor

Kabelhjärtan

Fler recept inom Pepparkakor

Liknande recept som Pepparkakor