Kristyr (sockerglasyr) utan äggvita

Foto: Anna, Kunskapskokboken

Kristyr (sockerglasyr) utan äggvita

Lägg till ingredienser

Mängd dl: 2

Florsocker

200.0 

gram

Citronjuice

1.0 

tsk

Vatten ljummet

0.2 

dl

 

Kockskolan:

 

Så tillreds kristyr >

 

 

Om fondant >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

Glasering bakverk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 353

Kcal / portion: 406

GBR (GI) / port: 59

Recept: 812 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 87%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 115 gram)

Ingredienser

Visa:

Florsocker 200.0 gram 100%

Citronjuice 1.0 tsk 0%

Vatten ljummet 0.2 dl 0%

 

Kockskolan:

Så tillreds kristyr > Äts ej

Om fondant > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

Glasering bakverk > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Blanda ingredienserna till en tjockflytande smet. Värm den tills knappt fingervarmt (35°C). Späd med lite vatten om den är för tjock.
  3. Smeta ut glasyren t.ex. på mazariner.
  4. Sätt in bakverket i ugnen i cirka 30 sekunder för att glasyren skall torka och bli glansig. 

Alternativ

Kristyr med ägg

Fler recept inom Pepparkakor

Liknande recept som Kristyr (sockerglasyr) utan äggvita