Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 461

Kcal / portion: 46

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2303 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 22%
Kolhydrater: 58%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Sötmandel hackad 1.0 dl 13%
Vetemjöl 3.0 dl 28%
Smör rumsvarmt 100.0 gram 32%
Strösocker 1.0 dl 17%
Sirap ljus 0.5 dl 10%
Kanel mald 1.0 tsk 0%
Ingefära mald 1.0 tsk 1%
Kryddnejlika mald 1.0 tsk 0%
Bikarbonat, natron 0.5 tsk 0%
Bakplåtspapper Äts ej
Kockskolan:
Om pepparkakor > Äts ej
Så skållas mandel > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 2 tim )
- Mandel: Mandel med skal skållas och skalas (läs mer > Så skållas mandel). Hacka skalad mandel.
- Deg: Rör samman smör, socker och sirap. Tillsätt mandel och kryddor. Blanda mjöl med bikarbonat och arbeta samman med smörsockret till en homogen deg. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Rulla degen till en eller flera korvar 5 centimeter tjock. Plasta in och lägg i kylen i några timmar, eller över natt.
- Förvärm ugnen på 175°C.
- Forma: Skär degrullarna i tunna skivor med vass smal kniv. Ju tunnare desto finare. Degen kan också kavlas ut tunt och skäras i rektanglar eller rutor. Lägg över på ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen till fin brun färg i 8-12 minuter beroende på skivornas tjocklek. Akta så att de inte bränns vid. Ta ut och låt kallna på galler eller duk.
- Förvaras i burk med lock.
Kockens kommentar
Fransk pepparkaka är en småkaka med pepparkakssmak. Det är mandlarna som gör den fransk. Läs mer > Om pepparkakor.Alternativ
Fler recept inom Pepparkakor
Liknande recept som Franska skurna pepparkakor
-
Pepparkaksdeg
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Smulans pepparkaksdeg till pepparkakshus
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: T Baalack
-
Smulans pepparkakshus
Tid: 4 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: T Baalack
-
Kristyr (sockerglasyr) med äggvita
Tid: 10 min (+ 3 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kristyr (sockerglasyr) utan äggvita
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparkakor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Franska skurna pepparkakor
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparnötter (Pfeffernüsse)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Dansukker
-
Lebkuchen, tysk kryddstark, mjukseg, julpepparkaka
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånska pepparkakor, frukostpepparkaka, lunchpepparkaka
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan