Lägg till ingredienser

Sats ā 175 kakor: 1

Brun farin

2.5 

dl

Sirap ljus

1.0 

dl

Vatten

1.0 

dl

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Kanel mald

1.0 

msk

Ingefära mald

0.5 

msk

Kardemumma mald

0.5 

msk

Kryddnejlika mald

0.5 

msk

Bikarbonat, natron

1.5 

tsk

Vetemjöl

9.0 

dl

 

Alternativ:

 

Pepparkaksdeg färdig

 

 

 

Kockskolan:

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 390

Kcal / portion: 4237

GBR (GI) / port: 199

Recept: 4237 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 12%

Kolhydrater: 64%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 1088 gram)

Ingredienser

Visa:

Brun farin 2.5 dl 17%

Sirap ljus 1.0 dl 11%

Vatten 1.0 dl 0%

Smör normalsaltat 150.0 gram 26%

Kanel mald 1.0 msk 0%

Ingefära mald 0.5 msk 1%

Kardemumma mald 0.5 msk 0%

Kryddnejlika mald 0.5 msk 0%

Bikarbonat, natron 1.5 tsk 0%

Vetemjöl 9.0 dl 45%

 

Alternativ:

Pepparkaksdeg färdig 0%

 

Kockskolan:

Om småkakor > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim + 8 tim )

  1. Deg: Blanda farinsocker, sirap och vatten i en kastrull. Låt blandningen koka upp, tag av kastrullen från plattan och lägg i smöret och låt det smälta. Låt blandningen kallna utan omrörning.
  2. Rör i kryddor, bikarbonat och 6-7 dl av mjölet. Använd resten av mjölet till utbakningen. Linda in degen i plastfolie eller lägg den i en plastpåse. Låt den stå kallt över natten.
  3. Knåda: Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Knåda eventuellt in resten av mjölet. Kavla ut degen tunt (2 mm) och tag ut peppar-kaksfigurer, delar till pepparkakshus eller dylikt.
  4. Grädda i ugn 175°C i 8-10 minuter.

Kockens kommentar

Pepparkakorna förvaras i burk och håller sig i ca 2 månader. Pepparkaksdeg kan även köpas färdig i handeln. Köpt pepparkaksdeg kan däremot bli mjuk vilket gör att kakorna lättare kan spricka

Alternativ

Smulans pepparkasdeg

Pepparkakor

Pepparkakshus

Fler recept inom Pepparkakor

Liknande recept som Pepparkaksdeg