Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 237

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2715 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 19%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé färsk 500.0 gram 33%
Lax gravad 300.0 gram 20%
Äggula 3.0 styck 6%
Potatismjöl 1.0 msk 1%
Vispgrädde 3.0 dl 40%
Kockskolan:
Så ugnslagas fisk > Äts ej
Om terrin > Äts ej
Om fiskpaté > Äts ej
Om paté > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 20 min )
- Skär den färska laxen i bitar. Lägg lax, ägg, potatismjöl, vispgrädde och kryddor i en mixer och mixa till slät smet.
- Sätt på ugnen på 175°C. Smöra en patéform.
- Skär gravlaxen i stavar eller tunna skivor. Varva gravlaxen med laxsmeten i patéformen.
- Fyll en plåt med vatten och ställ patéformen däri. Täck patéformen med aluminiumfolie och grädda patén i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.
- Servera laxpatén kall, gärna med en kall god örtsås till.
Passar till
Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Laxterrin
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kall
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kokt röding med romsås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från Normandie
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pocherade fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gäddqueneller på klassiskt vis med panad
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piggvar med linspuré och chokladsås
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan