Lägg till ingredienser

Tjocka skivor: 12

Laxfilé färsk

500.0 

gram

Lax gravad

300.0 

gram

Äggula

3.0 

styck

Potatismjöl

1.0 

msk

Vispgrädde

3.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Smör normalsaltat

 

 

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas fisk >

 

 

Om terrin >

 

 

Om fiskpaté >

 

 

Om paté >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mezzacorona Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 66 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 237

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2715 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 19%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 96 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 500.0 gram 33%

Lax gravad 300.0 gram 20%

Äggula 3.0 styck 6%

Potatismjöl 1.0 msk 1%

Vispgrädde 3.0 dl 40%

Salt och peppar 0%

Smör normalsaltat 0%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas fisk > Äts ej

Om terrin > Äts ej

Om fiskpaté > Äts ej

Om paté > Äts ej

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Skär den färska laxen i bitar. Lägg lax, ägg, potatismjöl, vispgrädde och kryddor i en mixer och mixa till  slät smet.
  2. Sätt på ugnen på 175°C. Smöra en patéform.
  3. Skär gravlaxen i stavar eller tunna skivor. Varva gravlaxen med laxsmeten i patéformen.
  4. Fyll en plåt med vatten och ställ patéformen däri. Täck patéformen med aluminiumfolie och grädda patén i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.
  5. Servera laxpatén kall, gärna med en kall god örtsås till.

Passar till

Basilika sås

Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar

Liknande recept som Laxterrin