Enkel slottssås med ansjovis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel slottssås med ansjovis

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 4

Portvin

0.5 

dl

Sherry el. Madeira

0.5 

dl

Oxfond koncentrerad

3.0 

msk

Sojasås

2.0 

tsk

Grädde (matlagningsgrädde)

3.0 

dl

Ansjovisfilé konserv

4.0 

styck

Peppar

 

 

Matlagningsmjöl

 

 

 

Kockskolan:

 

Om mörka såser >

 

 

Om vinsåser >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 183

GBR (GI) / port: 0

Recept: 730 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 11%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 109 gram)

Ingredienser

Visa:

Portvin 0.5 dl 10%

Sherry el. Madeira 0.5 dl 10%

Oxfond koncentrerad 3.0 msk 8%

Sojasås 2.0 tsk 1%

Grädde (matlagningsgrädde) 3.0 dl 65%

Ansjovisfilé konserv 4.0 styck 6%

Peppar 0%

Matlagningsmjöl 0%

 

Kockskolan:

Om mörka såser > Äts ej

Om vinsåser > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Häll portvin, sherry, fond och soja i en kastrull och låt småkoka i cirka 5 minuter.
  2. Mosa ansjovisfiléer och vispa ner dem tillsammans med grädde i såsen. Låt småkoka i ytterligare 3 minuter.
  3. Smaka av med peppar. För tjockare sås, vispa ner en lite matlagningsmjöl. Låt koka i 3 minuter.


Kockens kommentar

Såsen passar bra till kötträtter.

Fler recept inom Mörka såser, skysåser

Liknande recept som Enkel slottssås med ansjovis