Red delicious

Red delicious

Enkel champagnedrink med blodapelsin och mousserande vin. Passande välkomstdrink att bjuda gästerna på vid läskiga maskeradfester eller Halloween.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Blodapelsinjuice

4.0 

cl

Mousserat vin

10.0 

cl

Grenadin

 

 

Strösocker

 

 

 

Champagneglas >

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tillagning

  1. Häll ut socker och grenadin på varsin tallrik.

  2. Doppa champagneglasets kant i grenadin och sedan i sockret för att skapa en röd sockerring runt glaskanten. Håll glaset uppochner en stund för att torka.

  3. Häll försiktigt ner juicen och fyll sedan på med mousserande vin.

Kockens kommentar

Drinken kan med fördel kylas genom att först fylla champagneglaset med is som efter någon minut tas bort. Champagne och juice bör vara kall.

Fler drinkrecept inom Champagnedrinkar

Liknande recept som Red delicious

  • Recept på The Royal Wedding Cocktail

    The Royal Wedding Cocktail

    En enkel och god champagnedrink till passande bröllopstider.

  • Recept på Kir Royal & Kir Imperial

    Kir Royal & Kir Imperial

    Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas. Behöver vi säga mer?

    Royal = med svart vinbärslikör.
    Imperial = med hallonlikör.

  • Recept på My Maj Bellini

    My Maj Bellini

    En gulgrön variant av originalet Bellini.
    Passande på "aftnar"?

  • Recept på Champagne Cocktail

    Champagne Cocktail

    "Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.

  • Recept på Pearfect Punch

    Pearfect Punch

    Den päronperfekta snytingen (punch), om man får tro Niklas Ståhlström som skapat denna drink på restaurang Godot i Stockholm.

  • Recept på Scropino

    Scropino

    En söt-sur läskande välkomstdrink.

  • Recept på Jordgubbsscropino

    Jordgubbsscropino

    En jordgubbssmakande variant på italienska citronklassikern scropino.

  • Recept på Grapewine punch

    Grapewine punch

    Denna drink har skapats på restaurang Marie Laveau, restaurangens med namn efter en ökänd voodoodrottning.

  • Recept på Blackberry Beast

    Blackberry Beast

    Denna "björnbärsbäst" har sammanblandats på Brasserie Godot av barmästare Niklas.

  • Recept på Blue Velvet

    Blue Velvet

    Svart sammet har man hört talas om, men blå? Besök Gondolen i Stockholm, så får Du svaret, dvs en blåbärslikör med champagne.