
Red delicious
Enkel champagnedrink med blodapelsin och mousserande vin. Passande välkomstdrink att bjuda gästerna på vid läskiga maskeradfester eller Halloween.
Ingredienser
Blodapelsinjuice 4.0 cl
Mousserat vin 10.0 cl
Champagneglas > 1.0 styck
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Häll ut socker och grenadin på varsin tallrik.
- Doppa champagneglasets kant i grenadin och sedan i sockret för att skapa en röd sockerring runt glaskanten. Håll glaset uppochner en stund för att torka.
- Häll försiktigt ner juicen och fyll sedan på med mousserande vin.
Kockens kommentar
Drinken kan med fördel kylas genom att först fylla champagneglaset med is som efter någon minut tas bort. Champagne och juice bör vara kall.
Fler drinkrecept inom Champagnedrinkar
Liknande recept som Red delicious
-
The Royal Wedding Cocktail
En enkel och god champagnedrink till passande bröllopstider.
-
Kir Royal & Kir Imperial
Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas. Behöver vi säga mer?
Royal = med svart vinbärslikör.
Imperial = med hallonlikör. -
My Maj Bellini
En gulgrön variant av originalet Bellini.
Passande på "aftnar"? -
Champagne Cocktail
"Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.
-
Pearfect Punch
Den päronperfekta snytingen (punch), om man får tro Niklas Ståhlström som skapat denna drink på restaurang Godot i Stockholm.
-
Scropino
En söt-sur läskande välkomstdrink.
-
Jordgubbsscropino
En jordgubbssmakande variant på italienska citronklassikern scropino.
-
Grapewine punch
Denna drink har skapats på restaurang Marie Laveau, restaurangens med namn efter en ökänd voodoodrottning.
-
Blackberry Beast
Denna "björnbärsbäst" har sammanblandats på Brasserie Godot av barmästare Niklas.
-
Blue Velvet
Svart sammet har man hört talas om, men blå? Besök Gondolen i Stockholm, så får Du svaret, dvs en blåbärslikör med champagne.