
Scorpione verde
En bra festdrink. I detta fall innehåller drinken citron- och kaktussorbet, men den kan naturligtvis bytas ut mot annan sorbet.
Ingredienser
Citronkaktussorbet } 1.0 kula
Vodka (okryddat) 3.0 cl
Champagne 6.0 cl
Lime färskpressad 1.0 skiva
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Blanda sorbet och vodka i en blender.
Mixa till jämn smet. - Häll upp i ett champagneglas och fyll på med champagne.
- Garnera med en limeskiva.
Kockens kommentar
Citron- och kaktussorbet går bra att byta ut till annan sorbet.
Fler drinkrecept inom Champagnedrinkar
Liknande recept som Scorpione verde
-
The Royal Wedding Cocktail
En enkel och god champagnedrink till passande bröllopstider.
-
Kir Royal & Kir Imperial
Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas. Behöver vi säga mer?
Royal = med svart vinbärslikör.
Imperial = med hallonlikör. -
My Maj Bellini
En gulgrön variant av originalet Bellini.
Passande på "aftnar"? -
Champagne Cocktail
"Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.
-
Pearfect Punch
Den päronperfekta snytingen (punch), om man får tro Niklas Ståhlström som skapat denna drink på restaurang Godot i Stockholm.
-
Scropino
En söt-sur läskande välkomstdrink.
-
Jordgubbsscropino
En jordgubbssmakande variant på italienska citronklassikern scropino.
-
Grapewine punch
Denna drink har skapats på restaurang Marie Laveau, restaurangens med namn efter en ökänd voodoodrottning.
-
Blackberry Beast
Denna "björnbärsbäst" har sammanblandats på Brasserie Godot av barmästare Niklas.
-
Blue Velvet
Svart sammet har man hört talas om, men blå? Besök Gondolen i Stockholm, så får Du svaret, dvs en blåbärslikör med champagne.