Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 25

Kcal / portion: 28

GBR (GI) / port: 1
Recept: 112 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gul lök 1.0 styck 47%
Salladslök 1.0 styck 5%
Spenat färsk 100.0 gram 16%
Rädisa 2.0 knippen 32%
Muskot riven 0%
Kockskolan:
Så kokas grönsaker > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala och hacka lök. Skiva salladslök.
- Fräs spenat, lök och salladslök i olivolja på medelvärme i cirka 2 minuter utan att de tar färg. Häll på lite vatten och riv över muskot. Tillsätt även en klick smör.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och tag sedan av från plattan. Lägg i rädisorna och låt dem ligga i kastrullen i 5 minuter.
- Tag upp rädisorna från kastrullen.
Lägg dem och spenatblandningen på en tallrik och strö över havssalt.
Kockens kommentar
Blanchera = koka kort tid, eller egentligen att lägga varan i kallt vatten som kokas upp, varefter varan tas ur. Förvälla är ett annat ord för att koka något mycket hastigt, men då lägger man varan i kokande vatten.
Fler recept inom Kokta grönsaker
Liknande recept som Blancherade rädisor
-
Koka grönsaker - grundrecept
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Broccoli med citrusdressing
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Maximillian
-
Broccoli al dente
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ratatouille, blandade grönsaker från Provence
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Caponata, sililiansk sötsur grönsaksröra
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Légumes ā la grecque, kalla grönsaker i kort spad
Tid: 20 min (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Så skalas och kokas vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt spenat, stekt spenat
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Haricots verts med vinägerrussin (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget