Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 159
 
    
                Kcal / portion: 394
 
    
                GBR (GI) / port: 4
Recept: 1576 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 12%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Gröna ärter frysta 600.0 gram 26%
Citronjuice 4.0 msk 1%
Vispgrädde 3.0 dl 69%
Ägg 1.0 styck 4%
Muskot riven 0%
Kockskolan:
Så kokas grönsaker > Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och tag av den från plattan. Lägg i ärterna och låt ligga i cirka 5 minuter. 
- Vispa grädde till ett hårt skum.
- Lägg ärtor och citronjuice i en matberedare och kör till fin puré, eller använd mixer. Tillsätt ägg under mixningen och smaka av med kryddor.
- Sluta mixa och blanda försiktigt ner grädden i purén.
- Placera ut ringformar på tallrikar. Fyll ringarna med puré och ställ in i kylskåpet i minst 1 timme.
- Ta ut purén. Ta av ringarna försiktigt.
 Garnera gärna med en persiljekvist.
Passar t.ex. till
Fler recept inom Grön mousse, puré, paté
Liknande recept som Ärtpurépuck, cylinder
- 
                
                    Ärtpurépuck, cylinderTid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    Blomkålspaté (tillbehör)Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Mushy peas, grön ärtpuréTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Puylinspuré (tillbehör)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Grön ärtpesto (tillbehör)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Svamptimbal (tillbehör)Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kikärtsröra med tomat (tillbehör)Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Oliv- och aubergineröraTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Sparrissufflé, grönsakssuffléTid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: 
- 
                
                    Orientalisk linsröra (tillbehör)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              