Laxpasta med apelsinräkor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Laxpasta med apelsinräkor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tagliatelle

400.0 

gram

Laxfilé färsk

400.0 

gram

Räkor med skal

200.0 

gram

Grädde (matlagningsgrädde)

3.0 

dl

Hummerfond konc.

0.5 

dl

Apelsinjuice

1.0 

dl

Timjan färsk

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om bandspagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Novas Limited Selection Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 747

GBR (GI) / port: 17

Recept: 2988 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 499 gram)

Ingredienser

Visa:

Tagliatelle 400.0 gram 50%

Laxfilé färsk 400.0 gram 24%

Räkor med skal 200.0 gram 4%

Grädde (matlagningsgrädde) 3.0 dl 16%

Hummerfond konc. 0.5 dl 4%

Apelsinjuice 1.0 dl 1%

Timjan färsk 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om bandspagetti > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skär laxen i kuber och skala räkorna.
  2. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  3. Koka ihop grädde, hummerfond, kryddor och apelsinjuice i en annan kastrull på medellåg värme i cirka 3 minuter.
  4. Stäng av plattan och lägg i laxkuberna. Låt dem ligga och dra i ett par minuter.
  5. Lägg upp pastan på fat och lägg på fisken. Ringla apelsinsåsen över. Dekorera med de färska räkorna och färsk klippt timjan.

Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur

Liknande recept som Laxpasta med apelsinräkor