Rotselleritartelette med spenat (vegetarisk lätt måltid eller tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rotselleritartelette med spenat (vegetarisk lätt måltid eller tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rotselleri

2.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

Ströbröd

 

 

Spenat färsk

400.0 

gram

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Smör till stekning

40.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Timjan färsk

 

 

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Comic Strip Verdejo Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 59 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 228

GBR (GI) / port: 2

Recept: 912 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 251 gram)

Ingredienser

Visa:

Rotselleri 2.0 styck 20%

Ägg 2.0 styck 14%

Ströbröd 0%

Spenat färsk 400.0 gram 8%

Olivolja till stekning 2.0 msk 25%

Smör till stekning 40.0 gram 32%

Salt och peppar 0%

Timjan färsk 0%

 

Kockskolan:

Så pannsteks rotfrukter > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala rotsellerin och skär den 1,5 cm tjocka skivor. Stansa ut biffar med en formring.
  2. Koka skivorna i lättsaltat vatten cirka 6 minuter. Låt svalna på hushållspapper.
  3. Panera: Vispa upp ägg med gaffel i en djup tallrik. Häll ut ströbröd på en flat tallrik. Vänd selleribiffarna först i äggvispet och därefter i ströbröd. Låt vila en stund.
  4. Hetta upp smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna utan att bränna dem, tills de blir gyllenbruna.
  5. Hetta upp olivolja i en annan stekpanna och stek den färska spenaten på medelhög värme tills den blir krispig (cirka 1 minut).
  6. Varva rotselleribiffar med spenat. Salta och peppra. Garnera med en kvist timjan.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Rotselleritartelette med spenat (vegetarisk lätt måltid eller tillbehör)